Hoe We Rusten Op De Meivakantie In In Rusland

Inhoudsopgave:

Hoe We Rusten Op De Meivakantie In In Rusland
Hoe We Rusten Op De Meivakantie In In Rusland

Video: Hoe We Rusten Op De Meivakantie In In Rusland

Video: Hoe We Rusten Op De Meivakantie In In Rusland
Video: Alice Merton - No Roots 2024, April
Anonim

De meivakantie in 2019 in Rusland zal een recordlengte hebben - er zijn slechts drie werkdagen voor de eerste twaalf dagen van de maand; al het andere - weekends, feestdagen en "extra" weekenden die zijn overgedragen van andere data.

Hoe we rusten op de meivakantie in 2019 in Rusland
Hoe we rusten op de meivakantie in 2019 in Rusland

De Doema discussieert al jaren of de Russen echt een lange nieuwjaarsvakantie nodig hebben en of ze in plaats daarvan niet een "lentefeest" in mei moeten organiseren. Op dit moment zouden zomerbewoners en liefhebbers van uitstapjes blij zijn met een lang weekend, en over het algemeen zijn er in het warme seizoen veel meer mogelijkheden voor recreatie.

Dit idee vindt geen officiële steun. In overeenstemming met het schema voor de overdracht van het weekend dit jaar, goedgekeurd door de regering van de Russische Federatie, is de meivakantie echter qua duur vergelijkbaar met die in januari. Op meivakantie in Rusland zijn er vijf dagen, op Victory Day - vier.

Weekendtransfers naar de eerste dagen van mei in 2019

1 mei in Rusland is al meer dan honderd jaar de "rode dag van de kalender" - vanaf het allereerste begin van het Sovjettijdperk, sinds 1918. In het begin heette de feestdag die op deze datum werd gevierd "Internationale Dag", daarna kreeg het de officiële naam "Internationale Arbeidersdag", nu wordt in Rusland op de eerste dag van mei de Dag van de Lente en Arbeid gevierd.

In 2019 viel 1 mei op woensdag. Er werden echter nog twee weekenden aan deze dag toegevoegd, die samenvielen met de vakantiedata van januari. Het resultaat is een rustperiode van vijf dagen:

  • 1 mei woensdag - feestdag, officiële vrije dag;
  • 2e donderdag - een extra rustdag voor zaterdag 5 januari (officieel uitgesteld door het decreet van de regering van de Russische Federatie);
  • 3e, vrijdag - nog een vrije dag in plaats van zondag 6 januari (ook officieel uitstel);
  • 4-5 mei, zaterdag-zondag - reguliere vrije dagen.

Tegelijkertijd zal de laatste dag van april (dinsdag 30e dag) kort zijn - de duur van de werkdag aan de vooravond van de vakantie wordt officieel met een uur verkort.

Degenen die echter zes dagen werken of studeren, voordat ze reizen of andere evenementen plannen die niet de eerste in mei zijn, moeten er rekening mee houden dat de tweede en vierde dag "zaterdagrust" zijn, en deze dagen kunnen blijken te zijn werk- of schooldagen. In dit geval kunnen vrije dagen op apart bevel van de directie worden "gehergroepeerd", omdat een dergelijke afwisseling van vrije dagen en werkdagen "één na één" niet rationeel kan worden genoemd.

Ouders van schoolkinderen die een gezinsvakantie plannen voor de eerste meivakantie, moeten dus vooraf bij de klassenleraar navragen welke dagen in mei schooldagen zijn en welke niet.

Beeld
Beeld

Hoe te ontspannen op 9 mei in 2019

9 mei 2019 - donderdag. Tegelijkertijd werd de vrije dag van zaterdag 23 februari, die samenviel met de Dag van de Verdediger van het Vaderland, uitgesteld tot de vrijdag na de Dag van de Overwinning. Zo ontstaat een vierdaagse minivakantie:

  • 9 mei donderdag - feestdag;
  • 10 mei, vrijdag - gesloten op zaterdag 23.02:
  • 11-12 mei - zaterdag en zondag.

8 mei, waarmee in mei een einde komt aan een korte driedaagse werkperiode, is ook een verkorte werkdag.

Voor "zes dagen" zullen zowel 10 als 11 mei normale werkdagen zijn, dus ze hebben slechts één rustdag op Victory Day.

Aanbevolen: