Hoeveel Vakanties En Vrije Dagen In Januari In Rusland

Inhoudsopgave:

Hoeveel Vakanties En Vrije Dagen In Januari In Rusland
Hoeveel Vakanties En Vrije Dagen In Januari In Rusland

Video: Hoeveel Vakanties En Vrije Dagen In Januari In Rusland

Video: Hoeveel Vakanties En Vrije Dagen In Januari In Rusland
Video: GEGIJZELD voor 607 dagen in RUSLAND voor LOSGELD door REBELLEN 2024, Maart
Anonim

Januari is een traditionele tijd voor nieuwjaars- en kerstfeesten in Rusland. Velen zijn er de afgelopen jaren al aan gewend geraakt dat nieuwjaarsvakantie meer dan een week duurt. 2015 zal geen uitzondering zijn.

Hoeveel vakanties en vrije dagen in januari 2015 in Rusland
Hoeveel vakanties en vrije dagen in januari 2015 in Rusland

Januari 2015 zal zoals gebruikelijk rijk zijn aan vrije dagen: in totaal worden deze maand 16 werkdagen en 15 vrije dagen.

Nieuwjaarsvakantie

Ook voor 2015 staan nieuwjaarsvakanties gepland, waaraan de Russen de afgelopen jaren zo gewend zijn geraakt. Aangenomen wordt dat ze zullen duren van 1 januari tot 11 januari, en sommige van deze dagen zullen vrije dagen zijn vanwege het feit dat ze op zaterdag en zondag vallen, sommige - vanwege het feit dat het feestdagen zijn, en een ander deel - wegens het verschuiven van weekenden voor arbeiders. Maar 31 december, voorafgaand aan de feestdagen, valt op woensdag, dus het blijft een werkdag.

Dus 1 en 7 januari in Rusland zijn officiële feestdagen, die respectievelijk het nieuwe jaar en Kerstmis vieren. De dagen van 1 t/m 8 januari vertegenwoordigen nieuwjaarsvakanties, die ook officieel als niet-werkdagen worden erkend. Deze situatie is vastgelegd in artikel 112 van de arbeidswet van de Russische Federatie, geregistreerd in het wetboek van ons land onder nummer 197-FZ van 30 december 2001.

Tegelijkertijd zijn er twee vrije dagen voor de nieuwjaarsvakantie - 3 en 4 januari, die volgens de huidige wetgeving moeten worden uitgesteld naar andere werkdagen. Als gevolg hiervan wordt een van deze dagen, 3 januari, uitgesteld naar vrijdag 9 januari en de andere, 4 januari, wordt uitgesteld tot de meivakantie. Nu wordt de mogelijkheid overwogen om 4 januari uit te stellen naar 4 mei om de meivakantie zo geliefd te maken bij de Russen. Ten slotte zijn 10 en 11 januari ook zaterdag en zondag, en dus vrije dagen.

Tegelijkertijd moet er rekening mee worden gehouden dat een dergelijke verdeling van weekenden voor de nieuwjaars- en kerstvakantie in januari 2015 nog steeds alleen wordt verondersteld: het is vastgelegd in de ontwerpresolutie "Over de overdracht van vrije dagen in 2015", die het ministerie van Arbeid en Sociale Ontwikkeling ter overweging heeft gepresenteerd door de regering van de Russische Federatie. Dit besluit wordt definitief nadat het voorgestelde besluit is goedgekeurd.

Weekend

Naast de feestdagen, niet-werkdagen die verband houden met het nieuwe jaar en Kerstmis, hebben Russen in januari een gewoon weekend na een werkweek. De vrije dagen zijn dus zaterdag en zondag en vallen op 17 en 18 januari, evenals op 24 en 25 januari. Zaterdag 31 januari is ook een weekend in januari; maar de volgende zondag na haar zal het al verwijzen naar het weekend van februari.

Aanbevolen: