Wat Zijn De Meest Interessante Vakanties Ter Wereld?

Inhoudsopgave:

Wat Zijn De Meest Interessante Vakanties Ter Wereld?
Wat Zijn De Meest Interessante Vakanties Ter Wereld?

Video: Wat Zijn De Meest Interessante Vakanties Ter Wereld?

Video: Wat Zijn De Meest Interessante Vakanties Ter Wereld?
Video: Top 10 Gevaarlijkste Toeristische Bestemmingen 2024, April
Anonim

Nieuwjaar, Kerstmis, 8 maart en vele andere feestdagen zijn ons al lang bekend. In andere landen blijken soms zo heldere en originele vieringen gebruikelijk en traditioneel te zijn dat duizenden toeristen er komen, dromend om de ongewone actie met eigen ogen te aanschouwen.

Wat zijn de meest interessante vakanties ter wereld?
Wat zijn de meest interessante vakanties ter wereld?

Welke interessante feestdagen worden er gevierd in de lente en de herfst?

Elk jaar in november heeft Thailand een apenfestival. Enorme tafels worden naar de boeddhistische tempel Pra Prang Sam Yot gebracht, die elk bedekt zijn met een prachtig tafelkleed. Dan regelen mensen de traktaties en de tafelaankleding volgt speciale regels. Natuurlijk verdwijnen de vruchten van al deze inspanningen heel snel: honderden apen rennen naar de tafels en al snel is er geen spoor meer van de traktatie of de luxueuze portie.

Deze feestdag behoort tot de categorie religieus. Het feit is dat, volgens de legende, het de apen waren die de assistenten waren van de god Rama in zijn strijd tegen vijanden.

In de nacht van 1 mei wordt in Duitsland een geweldige feestdag gevierd - de nacht van de onreine kracht. Aangekomen op de afgesproken tijd op de berg Brokken, word je meegenomen naar een echte sabbat, waar je duivels, tovenaars, heksen kunt zien. Om deel te nemen aan de vakantie, moet je je omkleden in een speciaal kostuum. De zaak blijft echter niet hiertoe beperkt: steden en dorpen zijn versierd met figuren van duivels en heksen, en trossen magische kruiden worden aan deuren en ramen gehangen.

De meest originele winter- en zomervakanties

In augustus vieren de Spanjaarden de vakantie van de voorbijgaande zomer. Op de afgesproken dag komen duizenden mensen naar het plein van de stad Buñol om een van de meest ongewone "gevechten" te voeren. Het is interessant dat er onder hen veel toeristen van over de hele wereld zijn. Zodra het sein wordt gegeven, meestal het afschieten van een knaller vanaf het gemeentehuis, rijden vrachtwagens het plein op met veel rijpe tomaten. De taak van de feestvierders is om het "wapen" te pakken en zo snel mogelijk rond te gooien. Tegen het einde van de "strijd" zijn mensen al gedwongen om over het plein te dwalen, kniediep in tomaten. Hier houdt het echter niet op: na het beëindigen van de "strijd", baden de feestvierders in zwembaden gevuld met tomatensap.

Het duurt vrij lang om het plein en de muren schoon te maken na de vakantie van de uitgaande zomer. Om het gemakkelijker te maken, worden de oppervlakken vóór het begin van de "battle" bedekt met beschermende schermen.

In februari wordt in Japan een geweldige feestdag gehouden - de dag van naakte mannen. Duizenden van de sterkere seksen organiseren, nadat ze in de tempel zijn gereinigd en alleen lendendoeken hebben aangetrokken, een processie door de straten van steden. Hun situatie wordt niet alleen gecompliceerd door de kou, die volgens de Japanners lichaam en ziel zuivert, maar ook door de wens van anderen om hun naakte lichaam aan te raken. Volgens de legende kun je op deze dag een deelnemer aan de processie aanraken, geluk en geluk vinden.

Aanbevolen: