Hoe Maak Je Kerstkaarten

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Kerstkaarten
Hoe Maak Je Kerstkaarten

Video: Hoe Maak Je Kerstkaarten

Video: Hoe Maak Je Kerstkaarten
Video: 3D kerstkaarten maken met DécoTime stansblokken 2024, Maart
Anonim

DIY-kerstkaarten brengen een gevoel van comfort, warmte en feestelijke magie in huis. Een prachtige ansichtkaart met een goede wens kan zelfs een decoratie voor een nieuwjaarsboom worden.

Hoe maak je kerstkaarten
Hoe maak je kerstkaarten

Noodzakelijk

  • Glad werkoppervlak waarop je veilig papier kunt snijden zonder de tafel te verpesten.
  • Een mes of papiermes.
  • Schaar. Potlood. Heerser.
  • Papier - 2-3 vellen met verschillende textuur en kleur.
  • Linten, vlechtwerk, folie, klatergoud en soortgelijke attributen van het nieuwe jaar voor het decoreren van ansichtkaarten. Daarnaast kunt u platte beeldjes kopen van kerstengelen, kerstbomen, sneeuwmannen, sneeuwvlokken, etc. (of maak ze zelf in siliconen mallen van polymeerklei).

instructies:

Stap 1

Als basis van de ansichtkaart moet u een vel dik papier van 15 x 20 cm nemen. Het moet precies in tweeën worden gedeeld en gebogen. Met een potlood, met behulp van een liniaal met cirkels, een kompas of een gewoon glas, is het noodzakelijk om de afrondingen aan de randen van de toekomstige ansichtkaart te markeren en uit te snijden.

Stap 2

Van het tweede vel (bijvoorbeeld groen, zoals een kerstboom, golfpapier), moet je een rechthoek van 13 x 8,5 cm snijden. Vervolgens moet je de randen van de rechthoek op dezelfde manier afronden als in de vorige keer. U kunt speciale perforators gebruiken die de randen recht, afgerond en zelfs met patronen snijden.

Stap 3

Het is de moeite waard om een lint, "regen" of klatergoud te kiezen, zodat de ansichtkaart als een verrassingssouvenir wordt vastgebonden.

Vervolgens moet je het hele oppervlak van de tweede (groene gegolfde) rechthoek op de achterkant lijmen met dubbelzijdig plakband. Nadat de beschermende film van het plakband is verwijderd, is het noodzakelijk om de tweede rechthoek rechtstreeks op het lint op het vlak van de ansichtkaart gelijkmatig te lijmen, voorzichtig glad te strijken en zachtjes aan te drukken.

Stap 4

Het is tijd om de elementen op te pakken voor de volgende fase van het ontwerp van de briefkaart - bijvoorbeeld nog een rechthoek (een vel papier met reliëf van 11 x 6,5 cm) en vlechtwerk of klatergoud. Klatergoud (vlecht) moet aan de achterkant worden verzegeld met dubbelzijdig plakband, bevestig het aan de kleinste rechthoek van reliëfpapier, buig voorzichtig de randen van het vel en lijm de rechthoek met een lint op de achterkant met dubbelzijdig plakband. Dan is het tijd om de rechthoek met tape op het vlak van de hoofdkaart te lijmen en aan te drukken. Het is mogelijk om andere nieuwjaarselementen aan dit oppervlak te bevestigen met "superlijm" - glitters, beeldjes, enz.

Aanbevolen: