Welke Feestdagen Worden Er Gevierd In Spanje?

Inhoudsopgave:

Welke Feestdagen Worden Er Gevierd In Spanje?
Welke Feestdagen Worden Er Gevierd In Spanje?

Video: Welke Feestdagen Worden Er Gevierd In Spanje?

Video: Welke Feestdagen Worden Er Gevierd In Spanje?
Video: Vlog 25: 1 jaar geëmigreerd naar Spanje - Costa Blanca - Torrevieja! 2024, Maart
Anonim

Wie weet veel van de feestdagen, het zijn zeker de Spanjaarden. Maar niemand zal zeggen hoeveel het er zijn. Zelfs de koning, en hij, zo lijkt het, kent de tradities van zijn land het beste van allemaal - hij moet ze tenslotte behouden. Seculier en religieus, nationaal en regionaal, vakanties van grote steden en kleine authentieke dorpjes, wijken en straten - er zijn talloze vakanties in Spanje!

Welke feestdagen worden er gevierd in Spanje?
Welke feestdagen worden er gevierd in Spanje?

instructies:

Stap 1

In Spanje hebben de feestdagen geen begin of einde, omdat ze praktisch nooit eindigen. Zelfs de traditionele eerste dag van het nieuwe jaar is 1 januari voor de Spanjaarden is het pas midden in de kersttijd, die begint op 25 december en eindigt met de katholieke Driekoningen op 6 januari. Dan volgt een korte pauze en begint alles opnieuw. Van de duizenden staats-, seculiere en katholieke feesten, kunnen er niet anders dan vier worden uitgekozen - misschien wel de meest kleurrijke.

Stap 2

Van ongeveer half februari tot begin maart begint de tijd voor carnaval. Elke provincie bepaalt onafhankelijk, op basis van zijn eigen tradities, de tijd van hun bezit. De meest talrijke carnavals vinden meestal plaats op de Canarische Eilanden in Santa Cruz de Tenerife en in de stad Cadiz in Andalusië.

Stap 3

De carnavals in Santa Cruz de Tenerife en Cadiz lijken erg op de Venetiaanse, en hun timing is hetzelfde: binnen 10 dagen vanaf het begin van de laatste week van februari. Gasten en gastheren van het carnaval dragen mysterieuze en grappige maskers, gestileerde kostuums, wonen processies, bals en allerlei theatervoorstellingen bij. Anonimiteit is de belangrijkste voorwaarde van oude carnavalsfestivals, waardoor iedereen zich frivool, ongeremd en riskant kan gedragen.

Stap 4

En hier zijn nog twee unieke festivals van het land van sprankelend temperament: de vakantie van wijn in Alecanta en de dag van tomaten - Tomatina (Tomatina) in de stad Buñol, in Valencia. Beide feestdagen vinden eind augustus - begin september plaats. In plaats daarvan heeft Tomatina, het beroemde tomatenbloedbad, wanneer 125 ton tomaten in de strijd worden gelanceerd, een exacte dag en tijd: de laatste woensdag van augustus van 11.00 tot 23.00 uur. Maar dit betekent niet dat Tomatino maar één dag gevierd wordt. Het festival gaat de hele week door.

Stap 5

Als je van je leven één doorlopende vakantie wilt maken, heb je een directe weg naar augustus Spanje: begin met de Tomatino-week, neem deel aan het tomatenbloedbad, woon optredens bij van authentieke muzikanten en dansers, zing en dans met alle Buñol, en dan ga naar Alecanta en vergeet niet om nieuwe witte kleren mee te nemen.

Stap 6

Het wijnfestival in Alecanta is iets onvoorstelbaars: wijn stroomt niet in liters, maar in rivieren, watervallen en fonteinen van wijn, de beste jonge en oude wijn, stromen naar beneden. En het is allemaal helemaal gratis. Jaarlijks wordt meer dan vierhonderd ton wijn geabsorbeerd door het gezegende land Valencia. Maar! Alleen degenen gekleed in sneeuwwit en wit kunnen worden toegelaten tot deze feestdag van het leven - een traditie, wat kun je hier doen.

Stap 7

Een extreem korte lijst van Spaanse feestdagen ziet er als volgt uit: in januari-februari - Nieuwjaar, de feestdag van de Wijzen, een vakantie in de stad Palma de Mallorca, een vakantie in de stad San Sebastian, Carnaval op Tenerife, een vakantie in de stad Cuenca, een feestdag van de Moren en christenen in Valencia, een wandeling ter ere van Sint Agueda in Segovia, Carnaval in Cantabrië, Murcia, Cadiz, Salamanca, Caceres.

Stap 8

Maart-april: Feest ter ere van Sint Magdalena in Castellón, Fallas, Pasen, Goede Donderdag, Goede Vrijdag, festival van gekleurde eieren in Asturië, Kermis in Sevilla, Feest van Moren en Christenen in Alicante, Feest van Sint Jorge en Cervantes in Barcelona, festival van olijven in Toledo.

Stap 9

Mei-juni: Dag van de Arbeid, Santa Cruz, Jake, Courtyard Festival in Cordoba, Saint Domingo Rioja, Cadiz Horse Festival, El Rocío, Corpus Christi in Tenerife, Corpus Christi in Toledo, Badajose, Barcelona, Pontevedre, Cadiz, Saint Juan's lichten in Alicante, Saint Juan's dag.

Stap 10

Juli-augustus: Lamsdag in Asturië, Ciderfestival in Asturië, San Fermina in Pamplona, Feest van Sint Cristina in Girona, Feest van Sint Jacob in Santiago de Compostela, Feesten ter ere van Sint Roque in Tenerife, Autonome Gemeenschapsdag Asturië, Druivenoogstfestival in Murcia, Autonome Gemeenschap Dag van Cantabrië, festiviteiten ter ere van St. Augustinus in Tenerife.

Stap 11

September-oktober: druivenoogstdag in Ciudad Real, stieren- en paardendag in Castellón, beurzen, rijstfestival in Valencia, zeevruchtenfestival in Pontevedra, Pilar-festiviteiten in Zaragoza, Spaanse Natiedag.

Stap 12

November-december: Allerheiligen, feestdag in Asturië, Spaanse Grondwet, Onbevlekte Ontvangenis, viering van Saint Lucia op Gran Canaria, Kerstmis.

Aanbevolen: