Hoe Maak Je Een Verjaardagskaart Met Je Eigen Handen

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Verjaardagskaart Met Je Eigen Handen
Hoe Maak Je Een Verjaardagskaart Met Je Eigen Handen

Video: Hoe Maak Je Een Verjaardagskaart Met Je Eigen Handen

Video: Hoe Maak Je Een Verjaardagskaart Met Je Eigen Handen
Video: Een kaart maken op een leuke manier. 2024, April
Anonim

Het meest voorkomende verjaardagscadeau tot vandaag was, is en blijft een ansichtkaart. Het is gebruikelijk om ze aan mannen en vrouwen, volwassenen en kinderen te geven. Tegenwoordig bieden sociale netwerken verschillende opties voor elektronische ansichtkaarten, ze kunnen zelfs online worden gemaakt en het is niet nodig om te praten over het aantal traditionele papieren ansichtkaarten. Maar desondanks is het meest bijzondere cadeau altijd een handgemaakte kaart.

DIY ansichtkaart
DIY ansichtkaart

Het is nodig

Karton, schaar, wit of gekleurd papier, stof, lijm, liniaal, decoratieve veter, satijnen linten, kralen, strass-steentjes

instructies:

Stap 1

Teken een ruw voorbeeld van de ansichtkaart die je wilt maken. Focus op je eigen smaak, kleuren die de jarige leuk vindt, waar hij van droomt. U kunt miniatuurfoto's, prachtige afbeeldingen, strass-steentjes, bloemen van papier of stof, veelkleurige kralen gebruiken om een ansichtkaart te maken.

Stap 2

Bepaal de grootte van de toekomstige ansichtkaart en, nadat u deze hebt verdubbeld, knipt u de basis uit karton. Voordat je hebt besloten welke vorm je een ansichtkaart wilt maken: in de vorm van een vierkant, driehoek, ovaal of rechthoek. Vouw vervolgens het resulterende stuk karton dubbel.

Stap 3

Begin nu met het maken van de hoofdachtergrond. Het kan worden gemaakt van wit of gekleurd papier, satijn, fluweel, corduroy, folie. Als je voor stof hebt gekozen, bedek je de basis van de ansichtkaart ermee en naai je deze met een typemachine. Lijm de folie en het papier. Om contrast te creëren, kan het buitenste deel worden versierd met stof of papier van één kleur, en het binnenste, waar felicitaties zullen worden geschreven, met een andere. Voor haar is het het beste om een minder verzadigde kleur te kiezen, zodat de woorden duidelijk zichtbaar zijn.

Stap 4

Versier de voorkant met decoratief kant en maak een mooie bies langs de randen van de kaart. Naai het op of lijm het op. Aan de onderkant kun je de twee uiteinden vrij laten door ze te knopen met een strik. Plaats in het midden of diagonaal de zin "Happy Birthday!" steentjes of kralen. Als de ansichtkaart bedoeld is voor een vertegenwoordiger van de mooie helft van de mensheid, versier dan het voorste gedeelte in de hoeken met kleine bloemen of harten, maak ze van fluweel of fluweel.

Stap 5

Een satijnen lint of decoratief koord dat de twee zijden van de ansichtkaart bindt, ziet er aan de voorkant origineel uit. Om het te openen, moet de jarige hem losmaken. Probeer een knoopsgat aan de achterkant van de kaart en een knoop aan de voorkant om de kaart vast te maken. Probeer, experimenteer, laat je creatieve verbeeldingskracht zien en alles komt zo goed mogelijk voor je uit.

Stap 6

Nadat je het materiaal en de achtergrondkleur hebt gekozen, versier je de binnenkant van de kaart rond de hele omtrek met een decoratief koord. Pak het op in de kleur die de jarige leuk vindt. Plak aan één kant van de ansichtkaart een kleine foto van de held van de gelegenheid. Als er geen foto's zijn, zoek dan foto's op van wat je wilt, zoals een zak geld, een vakantie, een mooie auto, een groot huis, huwelijk, kinderen, geluk of gezondheid, en plak ze in willekeurige volgorde. Hoe interessanter en leuker de foto's zijn, hoe beter, lachen maakt je vrolijk en versterkt je gezondheid als geen ander.

Stap 7

Schrijf uw wensen op de tweede helft van de binnenkant van de kaart. Ze kunnen zowel in je eigen woorden als met behulp van prachtige kleuren worden uitgedrukt. Als je stof hebt gebruikt voor het interieurontwerp, leg de woorden dan op met kralen of schrijf ze op papier met een mooie kleur en stop ze in een klein zakje. Zo'n zakje kun je maken door een klein stukje stof aan de binnenkant van de kaart te naaien.

Aanbevolen: