Hoe Kies Je Een Kunstkerstboom Voor In Huis?

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je Een Kunstkerstboom Voor In Huis?
Hoe Kies Je Een Kunstkerstboom Voor In Huis?

Video: Hoe Kies Je Een Kunstkerstboom Voor In Huis?

Video: Hoe Kies Je Een Kunstkerstboom Voor In Huis?
Video: Kunstkerstboom opzetten by Romeo - Tuincentrum Coppelmans 2024, Maart
Anonim

Een elegante kerstboom is een traditioneel nieuwjaarsattribuut dat de sfeer van een gezinsvakantie in huis creëert. Welke van zijn kunstmatige tegenhangers zijn het mooist, van de hoogste kwaliteit en het veiligst?

Hoe kies je een kunstkerstboom voor in huis?
Hoe kies je een kunstkerstboom voor in huis?

Een kunstboom is de beste in termen van zorg voor coniferen en een economisch haalbare optie om uw huis voor het nieuwe jaar te versieren.

Ja, zo'n kerstboom zal geen aangenaam aroma van naalden uitstralen, maar tegelijkertijd zal de verwerving ervan de natuur niet schaden, en de pluizige schoonheid zelf zal je vele jaren verrassen met zijn uiterlijk en hetzelfde en groen blijven als in de vroege dagen.

Waarom is een kunstboom beter dan een natuurlijke?

Ten eerste is een kunstboom praktisch: de levensduur is meer dan 10 jaar; levend, onder gunstige omstandigheden, zal ongeveer twee weken duren.

Ten tweede werpt synthetisch hout geen naalden af en hoeft het niet te worden weggegooid, in tegenstelling tot natuurlijk hout, waardoor de schoonmaaktijd aanzienlijk wordt verkort.

Hoe kies je een kunstkerstboom voor in huis (2)
Hoe kies je een kunstkerstboom voor in huis (2)

Ten derde heeft de geïmiteerde kerstboom geen extra zorg nodig, hij heeft alleen een betrouwbare fixatie nodig; natuurlijk moet echter eerst 15-20 cm worden ondergedompeld in een emmer zand, waar vooraf een speciale voedingsoplossing wordt gegoten, en vervolgens de kroon periodiek met vers water besproeien en vergeelde takken verwijderen.

Conclusie: kunstmatig kan beter zijn dan natuurlijk, als je de keuze van zijn waardige monster correct benadert.

Hoe kies je de juiste kunstkerstboom?

Kunstkerstbomen verschillen in grootte, ontwerp en fabricagemateriaal.

Het uiterlijk van het product is natuurlijk van groot belang, maar de hoofdregel bij het kiezen van een kunstkerstboom is dat deze niet alleen esthetisch aantrekkelijk moet zijn, maar ook van hoge kwaliteit en veilig voor de menselijke gezondheid.

Deze modellen bevatten volledig gegoten bomen van zacht plastic (PE) - de duurste, maar zeer vergelijkbaar met levende bomen.

Sommige van hun aanpassingen hebben vertakkingen, waardoor ze zo dicht mogelijk bij het origineel komen.

Ze behouden perfect hun vorm. Verlies hun oorspronkelijke kleur niet. De lengte van de naalden is niet meer dan 3 cm, de naalden zijn zacht en pluizig. De kroon is dik.

Levensduur - tot 50 jaar.

Zelfs bij sterke verhitting stoten ze geen giftige stoffen uit.

Hoe kies je een kunstkerstboom voor in huis (6)
Hoe kies je een kunstkerstboom voor in huis (6)

Een ander opmerkelijk voorbeeld is de kunstkerstboom gemaakt van vislijn. Ze onderscheiden zich door een nogal weelderige, maar nette kroon en een spectaculaire uitstraling.

Het nadeel zijn doornige naalden. Voordelen: brandveilig, behouden hun vorm en origineel volume goed.

Levensduur - tot 15 jaar.

Hoe kies je een kunstkerstboom voor in huis (7)
Hoe kies je een kunstkerstboom voor in huis (7)

Als budgetoptie, of liever kerstbomen gepresenteerd in het middelste prijssegment, kunt u kunstmatige modellen van PVC-folie met een frame van staaldraad aanbevelen.

Ze zijn gemaakt van polymeertapes. De naalden zijn zacht, de takken zijn breed. Het ontwerp is compact, robuust. Ze ontbranden niet, stoten geen schadelijke stoffen uit.

Levensduur - tot 10 jaar.

Hoe kies je een kunstkerstboom voor in huis (5)
Hoe kies je een kunstkerstboom voor in huis (5)

De enige "maar": als u een kerstboom van PVC-folie koopt, moet u de verkoper om een kwaliteitscertificaat vragen (gewetensvolle fabrikanten ontvangen een dergelijk document altijd op vrijwillige basis). Helaas worden dergelijke producten meestal nagemaakt.

Tips - hoe u de kwaliteit van een kunstkerstboom kunt controleren

Let bij het inspecteren van het product op de geur, of liever de volledige afwezigheid ervan. Een kwaliteitskunstboom mag geen chemische aroma's afgeven, ook niet als hij net is uitgepakt.

Controleer de takken op sterkte (twitch, buig), en de naalden op het vermogen om terug te keren naar hun oorspronkelijke positie na gedwongen vervorming met de hand.

Hoe kies je een kunstkerstboom voor in huis (1)
Hoe kies je een kunstkerstboom voor in huis (1)

Test de stabiliteit van de standaard: plafond het product lichtjes in verschillende richtingen. De boom mag niet op zijn kant vallen, hak, laat staan vallen.

Als u besluit een grote kunstkerstboom te kopen, kies dan voor een metalen kruisvoet als meest betrouwbare.

Aanbevolen: