De Kunst Van Het Maken Van Geschenken

De Kunst Van Het Maken Van Geschenken
De Kunst Van Het Maken Van Geschenken

Video: De Kunst Van Het Maken Van Geschenken

Video: De Kunst Van Het Maken Van Geschenken
Video: 26 GEWELDIGE KNUTSELHACKS DIE JE IN MINDER DAN 5 MINUTEN KUNT MAKEN 2024, April
Anonim

Ieder van ons moet van tijd tot tijd geschenken geven of ontvangen. Daar zijn veel redenen voor: jaarlijkse traditionele feestdagen, verjaardagen van familieleden en vrienden, bruiloften, jubilea. Er is een hele reeks regels over het correct aannemen van een geschenk, volgens alle conventies van de etiquette. Maar het vermogen om met smaak te benaderen tot de keuze van het kleine ding dat je aan een andere persoon gaat presenteren, kan ook kunst worden genoemd.

De kunst van het maken van geschenken
De kunst van het maken van geschenken

Als je een paar van de eenvoudigste regels onder de knie hebt die je moet volgen bij het kiezen van geschenken, vermijd je veel ongemakkelijke situaties.

Dus waar je op moet letten als je naar de winkel gaat voor een cadeau:

1. Geef geen hele dure cadeaus aan collega's, vrienden van je vrienden. Dat wil zeggen, voor die mensen die geen deel uitmaken van uw naaste sociale kring. Dure geschenken zien er vulgair en ongepast uit. Het beste cadeau in dit geval is een boeket of een mand met bloemen. Zo'n geschenk zal beide geslachten in gelijke mate verrukken.

2. Mannen mogen hun dames geen keukengerei geven. Tenzij de vrouw er zelf om vroeg natuurlijk. Door zijn vrouw nog een braadpan of steelpan te geven, lijkt de man erop te wijzen dat de plaats van de gelovigen uitsluitend in de keuken is.

3. Het is evenmin gebruikelijk om dameskleding en bovendien ondergoed te geven. Alleen zeer naaste mensen kunnen zo'n geschenk betalen.

4. Cosmetica en parfums zijn vaak items die als cadeau worden aangeboden aan vriendinnen, geliefden, echtgenotes. Als je de smaak niet kent van de persoon aan wie je het parfum gaat geven, dan is het beter om af te zien van zo'n geschenk.

5. Er wordt aangenomen dat je je geliefden en vrienden geen horloges van elk kaliber kunt geven: pols, muur, zak, wekkers, enz. Het is niet zeker waar deze gewoonte vandaan kwam, maar het schenken van horloges leidt vaak tot scheiding. Hier zijn veel voorbeelden van. Bovendien wordt het afscheid voorafschaduwd door geschonken afbeeldingen van horloges, bijvoorbeeld op een foto of een ansichtkaart.

Wat kun je geven? Uit onderzoek en peilingen blijkt dat 80% van de mensen niet helemaal tevreden is met de geschenken die ze bij verschillende speciale gelegenheden krijgen. Vraag daarom van tevoren aan dierbaren wat ze graag als presentatie willen ontvangen. Misschien wil je vrouw in plaats van dure sieraden een betaald jaarabonnement op een fitnessclub in een geschenkdoos zien. En een man zal blij zijn met een of andere nieuwigheid van elektronica, in plaats van een andere set parfums.

Voor officiële geschenken en presentaties aan onbekende mensen is het beter om universele en democratische items te kiezen: bloemen, souvenirs, goedkope schilderijen of decoratieve panelen. Bloemen kunnen in de winkel worden besteld en per koerier naar de held van de gelegenheid worden gestuurd. Vergeet in dit geval niet om in zo'n geschenk een kleine ansichtkaart met een felicitatie en uw naam mee te nemen, zodat de ontvanger weet van wie hij het boeket ontvangt.

Aanbevolen: