Hoe Makkelijk Is Het Om Pomanders Te Maken

Inhoudsopgave:

Hoe Makkelijk Is Het Om Pomanders Te Maken
Hoe Makkelijk Is Het Om Pomanders Te Maken

Video: Hoe Makkelijk Is Het Om Pomanders Te Maken

Video: Hoe Makkelijk Is Het Om Pomanders Te Maken
Video: ByCreosa Vlog #2 | Geurzakjes maken met essentiële oliën 2024, April
Anonim

Pomanders zijn een integraal onderdeel van het nieuwe jaar. Ze ruiken naar vakantie: een frisse geur van citrus met een subtiele hint van kruiden. Een dergelijke decoratie geeft alle gasten en u de sfeer van een naderend wonder. Het is heel gemakkelijk om ze te maken.

Hoe makkelijk is het om pomanders te maken
Hoe makkelijk is het om pomanders te maken

Het is nodig

Mandarijnen of sinaasappels, kruidnagel

instructies:

Stap 1

Kies uit de winkel mandarijnen of sinaasappels die ongeveer even groot zijn. Het is beter om kleine te nemen, ze zien er netjes uit. Zorg ervoor dat er geen rotte gebieden zijn, want dergelijke vruchten zullen niet lang meegaan. Thuis goed afspoelen en drogen.

Stap 2

In de specerij-sectie, haal een zak kruidnagel, of liever een paar. Strooi de zak thuis op tafel en selecteer de mooie, ongebroken stukjes anjer. Je kunt ze onder stromend water wassen en op tafel laten drogen.

Stap 3

Gebruik op een mandarijn of sinaasappel een priem of een groenteschilmes om strepen te tekenen, waardoor een eenvoudig patroon ontstaat. Als patroon kun je een spiraal tekenen over het hele oppervlak van de vrucht, of slechts een paar strepen in het midden, of verticale lijnen van onder naar boven. Druk niet hard op de schil, schil gewoon de schil eraf. Het sap mag niet uit de mandarijn vloeien.

Stap 4

Begin dan met regelmatige tussenpozen de anjer in het patroon te steken. De smaakmaker wordt opgenomen door het citrussap en geeft zijn eigen geurtjes af. In sommige gebieden mag je geen kruidnagel gebruiken, maar het patroon wit laten, zonder de schil. Dit is een behoorlijk secuur werk, maar niet moeilijk. Vertrouw de decoratie van mandarijnen toe aan kinderen, ze zullen er dol op zijn.

Stap 5

Zo'n decoratie zal lekker ruiken en iedereen een nieuwjaarsstemming geven.

Pomanders kunnen in willekeurige volgorde op tafel worden gestrooid tussen de nieuwjaarsgerechten. Of je zet ze in een glazen vaas met sparren takken en zet de vazen in verschillende kamers. Ook kunnen pomanders worden vastgebonden met een prachtig gouden lint en aan een kerstboom worden gehangen. En het kaneelstokje dat eraan wordt toegevoegd, zal de geur van comfort in huis brengen.

Aanbevolen: