Is Het Mogelijk Om 's Nachts Lawaai Te Maken In Het Nieuwe Jaar?

Inhoudsopgave:

Is Het Mogelijk Om 's Nachts Lawaai Te Maken In Het Nieuwe Jaar?
Is Het Mogelijk Om 's Nachts Lawaai Te Maken In Het Nieuwe Jaar?

Video: Is Het Mogelijk Om 's Nachts Lawaai Te Maken In Het Nieuwe Jaar?

Video: Is Het Mogelijk Om 's Nachts Lawaai Te Maken In Het Nieuwe Jaar?
Video: 10 verboden IN TURKIJE DIE JE ZAL VERRASSEN / Wat mag er niet in Turkije? / 2024, April
Anonim

Sommige mensen houden ervan om "wat lawaai te maken" bij het vieren van het nieuwe jaar in de nacht van 31 december op 1 januari, bijvoorbeeld door een luidruchtig feest te geven met dansen in hun appartement, vuurwerk af te steken, karaoke te zingen enzovoort. Maar deze acties zijn een overtreding van de wet, waarvan de niet-naleving kan worden bestraft met administratieve verantwoordelijkheid.

Is het mogelijk om 's nachts lawaai te maken in het nieuwe jaar?
Is het mogelijk om 's nachts lawaai te maken in het nieuwe jaar?

De vraag of het mogelijk is om in de nacht van 31 december op 1 januari lawaai te maken, baart vooral mensen zorgen die van plan zijn het nieuwe jaar met een groot gezelschap te vieren, evenals degenen die zich geen vakantie zonder muziek kunnen voorstellen. Immers, zelfs gewone gesprekken op volle toon en het afspelen van liedjes op een gewoon mobiel apparaat hebben een geluid van meer dan 40 dB (het maximaal toelaatbare geluidsvolume 's nachts).

In Rusland is er een wet "op stilte", die moet worden nageleefd door alle burgers die zich op het grondgebied van de Russische Federatie bevinden. De voorschriften van elke regio van het land hebben hun eigen tijdschema's wanneer het is toegestaan om lawaai te maken en wanneer het strikt verboden is. In Moskou en de regio kunt u bijvoorbeeld in het weekend en op feestdagen (en het nieuwe jaar is een feestdag) geen lawaai maken van 22.00 tot 10.00 uur, in St. Petersburg - van 23.00 tot 8.00 uur. In de meeste andere regio's van Rusland is het op nieuwjaarsdag van 22.00 tot 10.00 uur verboden om lawaai te maken. Uitzonderingen zijn de regio Novosibirsk en het Altai-gebied. In Novosibirsk en de regio is het in de nacht van 31 december op 1 januari niet verboden om lawaai te maken in appartementen van 22.00 tot 4.00 uur, en in het Altai-gebied - van 22.00 tot 6.00 uur.

Tot hoe laat mag je volgens de wet herrie maken in het nieuwe jaar

Nieuwjaar is niet anders dan andere feestdagen, en in de nacht van 1 januari mag je geen lawaai maken. Overtreding van de wet "op stilzwijgen" dreigt met bestuurlijke verantwoordelijkheid. Voor particulieren is het boetebedrag niet hoger dan 1000 roebel, voor ambtenaren - 3000, voor rechtspersonen - 20.000. Daarom, als u niet in de regio Novosibirsk of in het Altai-gebied woont, om een boete op Oudejaarsavond, stop met vuurwerk afsteken, muziek op vol volume aanzetten en meer.

Aanbevolen: