Is Het Mogelijk Om In Het Schrikkeljaar Een Bruiloft Te Spelen?

Inhoudsopgave:

Is Het Mogelijk Om In Het Schrikkeljaar Een Bruiloft Te Spelen?
Is Het Mogelijk Om In Het Schrikkeljaar Een Bruiloft Te Spelen?

Video: Is Het Mogelijk Om In Het Schrikkeljaar Een Bruiloft Te Spelen?

Video: Is Het Mogelijk Om In Het Schrikkeljaar Een Bruiloft Te Spelen?
Video: RUZIE MET MIJN EX-VRIENDIN! 2024, April
Anonim

Een bruiloft is voor bijna iedereen de belangrijkste gebeurtenis. Het plannen van deze heldere dag wordt spannend en onvergetelijk voor de bruid en bruidegom. Terwijl ze zich voorbereiden op het feest, bedenken zelfs niet al te bijgelovige mensen duizenden trouwborden in hun hoofd. De "engste" beweert dat een bruiloft in een schrikkeljaar bij voorbaat gedoemd is te mislukken. Is er bewijs van dit fenomeen, of is het gewoon een leeg bijgeloof en kun je veilig een bruiloft regelen in een schrikkeljaar 2016?

bruiloft in schrikkeljaar 2016
bruiloft in schrikkeljaar 2016

Schrikkeljaar bruiloft 2016 - borden

Sinds de oudheid geloofde men dat de patroonheilige van een schrikkeljaar Sint Kasyan is - een hebzuchtig, egoïstisch en jaloers onderwerp. Mensen geloofden dat hij alleen maar ongeluk en ongeluk bracht. Onder zo'n bescherming krijgt het jaar zelf slechte eigenschappen en belooft het vele, vele problemen, ook in het gezinsleven. Maar deze situatie is het waard om vanuit een meer rationeel oogpunt te bekijken. Als je de statistieken voor interesse bekijkt, kun je zien dat het aantal negatieve gebeurtenissen en verschijnselen in een schrikkeljaar niet groter is dan het aantal in een gewoon jaar.

Er is nog een ander geloof: men gelooft dat er meer sterfgevallen plaatsvinden in een schrikkeljaar. Maar zelfs dit feit is ongegrond. Er is nooit een wereldwijde menselijke pestilentie geweest in schrikkeljaren.

Moet je je bruiloft plannen in een schrikkeljaar? Zijn hier tekenen en overtuigingen over? Veel bijgelovige mensen zullen antwoorden dat je in elk jaar een bruiloft kunt vieren, maar het is een schrikkeljaar dat alle universele problemen en mislukkingen voor een jong gezin zal neerhalen. Deze pessimistische verklaring kan gerust worden weerlegd. Het wordt niet ondersteund door wetenschap of zelfs volkstradities.

Een van deze tradities zegt dat ze in een schrikkeljaar nooit naar het huis van de bruid gingen. De reden hiervoor is helemaal niet de "vloek". De verklaring is vrij eenvoudig: alleen in een schrikkeljaar kreeg de bruid de kans om zelf koppelaars naar de bruidegom te sturen, en hij had op zijn beurt niet het recht om haar te weigeren (op zeer zeldzame uitzonderingen na). Deze traditie bewijst eens te meer dat een ongelukkig schrikkeljaar slechts bijgeloof is, een uitvinding van degenen die niet weten hoe ze iets goeds in de buurt kunnen zien.

Wat zegt de kerk hierover? Misschien zijn bruiloften in een schrikkeljaar ten strengste verboden? De orthodoxe kerk is in geen geval een ijverige tegenstander van bijgelovige mensen en stelt hen gelijk aan heidenen. Bruiloften zijn in elk jaar toegestaan.

Als een gezin voorbestemd is voor een lang en gelukkig leven, kan geen enkele extra dag in het jaar op de een of andere manier alles verpesten en verpesten.

Volgens kerkcanons zijn bruiloften op bepaalde dagen verboden, bijvoorbeeld voor grote kerkvakanties of tijdens lange strikte vastendagen. Er wordt met geen woord gerept over een schrikkeljaar. Kerkcanons zijn dus een ander bewijs dat een bruiloft in een schrikkeljaar 2016 een volkomen normale gebeurtenis is.

Wees niet bang om te trouwen in het schrikkeljaar 2016! Alle negatieve uitspraken en tekens zijn slechts een ongegronde echo van het niet erg heldere verleden van onze verre voorouders. Immers, als twee mensen oprecht van elkaar houden, dan zullen ze samen alle beproevingen en tegenslagen kunnen doorstaan, vooruit naar hun mooie toekomst.

Aanbevolen: