Hoe Vals Spelen Te Voorkomen Bij Het Voorbereiden Van Een Bruiloft?

Hoe Vals Spelen Te Voorkomen Bij Het Voorbereiden Van Een Bruiloft?
Hoe Vals Spelen Te Voorkomen Bij Het Voorbereiden Van Een Bruiloft?

Video: Hoe Vals Spelen Te Voorkomen Bij Het Voorbereiden Van Een Bruiloft?

Video: Hoe Vals Spelen Te Voorkomen Bij Het Voorbereiden Van Een Bruiloft?
Video: ONZE BRUILOFT ♡ 21.03.2018 2024, April
Anonim

Veel pasgetrouwden, vooral bruiden, willen de bruiloft van hun dromen waarmaken en sparen er geen geld voor. Wat helaas vaak wordt gebruikt door gewetenloze trouwserviceproviders. Hoe kun je jezelf zoveel mogelijk beschermen tegen mogelijke misleiding?

Hoe vals spelen te voorkomen bij het voorbereiden van een bruiloft?
Hoe vals spelen te voorkomen bij het voorbereiden van een bruiloft?

Het meest onaangename bedrog is valsspelen met geld. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren bij het bestellen van een bruiloftsbanket. Je bestelt een vakantie in een restaurant, betaalt een voorschot en gaat rustig verder met de voorbereidingen voor de bruiloft. Dan kom je er ineens achter dat het restaurant om de een of andere reden gesloten is. Natuurlijk neemt niemand de telefoon op en wordt duidelijk dat ze het geld niet teruggeven. In de meeste gevallen blijft dit ongestraft, aangezien het proces van het indienen van een rechtszaak administratieve rompslomp is die geen deel uitmaakt van de huwelijksplannen. En zelfs als de zaak voor de rechter komt, is het bijna onmogelijk om een schadevergoeding te krijgen, aangezien de rechtspersoon tegen die tijd al is gesloten of failliet is verklaard.

Niemand kan 100% garantie geven, maar voordat u een voorschot betaalt, is het beter om te informeren naar de geschiedenis van het restaurant: hoeveel jaar het bestaat, wie zijn de eigenaren, of ze andere restaurants hebben, vraag het de gastheren en decorateurs erover. Beoordeel de betrouwbaarheid van een restaurant niet aan de hand van de communicatie van een manager of beheerder, het zijn gewoon medewerkers. Als u lang voor het evenement een banket boekt, is het beter om de minimale vooruitbetaling mogelijk te maken.

Fotografen, decorateurs, visagisten of presentatoren gooien veel minder vaak met geld. Dit zijn eerder uitzonderlijke gevallen, omdat ze hun reputatie waarderen. Tenzij er een oplichter is die vooruitbetalingen int of naar een andere stad of een ander land vertrekt, maar dit is onwaarschijnlijk. Maar van hen kun je een ander soort bedrog verwachten. Fotografen, decorateurs of visagisten doen bijvoorbeeld soms het werk van anderen voor als hun eigen werk. Deze oneerlijke manier wordt beoefend door beginners die nog geen eigen portfolio hebben.

Kijk eens goed naar hun social media profielen. In 99 procent van de gevallen maken ze actief gebruik van sociale netwerken voor hun promotie. Let vooral op de opmerkingen bij de foto's en op de muur! Als de mogelijkheid om te reageren is gesloten, is dit een zeer slecht teken! De enige uitzonderingen zijn mediapersoonlijkheden. De "gemiddelde" leider zal nooit opmerkingen verbergen als hij eerlijk en goed werkt. Maar beoordelingen in groepen en profielen op sociale netwerken zullen alleen maar goed zijn, omdat ze natuurlijk zelf slechte zullen verwijderen. Maar u kunt in privéberichten contact opnemen met de auteur van de beoordelingen en interessante vragen stellen. In de regel delen bruiden graag details. Maar voor beoordelingen moet u naar gespecialiseerde forums voor bruiden gaan - daar vindt u verschillende meningen.

"Kleine" misleiding omvat problemen als beloften en niet doen. Het wondermiddel hiervoor is een contract, waarbij je alle belangrijke punten tot in de puntjes voor je moet opschrijven. Aangezien de eindafrekening plaatsvindt na oplevering van de werkzaamheden, is het mogelijk om niet-nakoming van de overeenkomst ter plaatse aan te geven. De decorateur heeft bijvoorbeeld geen bloemen op tafel gezet of ze hebben niet dezelfde kleur als in het contract - u kunt spreken van een verbeurdverklaring. De bruid heeft hier meestal geen tijd voor op haar trouwdag, dus het is beter om te bepalen wie de leiding heeft. Betaal natuurlijk niet meteen het hele bedrag bij ondertekening van het contract.

Nog een paar tekenen van onprofessionaliteit: een persoon scheldt concurrenten uit, prijst zichzelf enorm, weet niet hoe te luisteren, heeft geen gevoel voor tact.

Aanbevolen: