Hoe Maak Je Een Overeenkomst Met Een Restaurant Voor Banketservice?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Overeenkomst Met Een Restaurant Voor Banketservice?
Hoe Maak Je Een Overeenkomst Met Een Restaurant Voor Banketservice?

Video: Hoe Maak Je Een Overeenkomst Met Een Restaurant Voor Banketservice?

Video: Hoe Maak Je Een Overeenkomst Met Een Restaurant Voor Banketservice?
Video: Restaurant dicht: 'mijn moeder moest huilen' 2024, April
Anonim

Bij het organiseren van een evenement in een restaurant, zelfs een kleintje, is het beter om het contract uiterlijk te ondertekenen nadat u de eerste betaling heeft gedaan. Alle voorwaarden moeten in het document worden geschreven om teleurstellingen en onvoorziene kosten in de toekomst te voorkomen.

Hoe maak je een overeenkomst met een restaurant voor banketservice?
Hoe maak je een overeenkomst met een restaurant voor banketservice?

instructies:

Stap 1

De meeste restaurants hebben hun eigen standaardcontract. Neem het mee om thuis te studeren of laat het elektronisch opsturen.

Stap 2

Als we het hebben over een zakelijk banket, neem dan contact op met de advocaten van uw bedrijf voor wijzigingen en aanpassingen. Als dit een besloten evenement is, noteer dan voor jezelf de punten die in het contract aanwezig moeten zijn.

Stap 3

Let op de volgorde en timing van betalingen. Meestal wordt een evenement in twee of drie fasen betaald. De eerste betaling wordt gedaan om de reservering van de datum te garanderen, in de regel wordt deze niet gerestitueerd als de annulering van het evenement door de klant wordt geïnitieerd. Sommige restaurants stellen deadlines waarna de vooruitbetaling niet wordt terugbetaald. Probeer in ieder geval een zo laag mogelijke aanbetaling te doen.

Stap 4

Noteer de kosten van het menu voor één gast en de mogelijkheid om de prijs of het aantal gerechten met dit bedrag te wijzigen. Vraag ook zeker om een minimum bestelbedrag voor het geval het aantal gasten plots terugloopt. Is het minimumbedrag inclusief alle bijbetalingen (percentage service, huur) of alleen het menu.

Stap 5

Als een restaurant de klant toestaat om zijn eigen alcohol mee te nemen, moet dit in de volgende bewoording worden aangegeven: "De klant heeft het recht om alcohol van elke naam in elke hoeveelheid mee te nemen naar het evenement, zonder extra kosten te betalen." Indien er sprake is van een "kurktoeslag", dan dient het bedrag hiervan ook vermeld te worden (per gast of per fles).

Stap 6

Kijk om het bedrag van alle extra betalingen aan te geven: lease van apparatuur (indien van toepassing), lease per uur na 23.00 uur, procent voor service. Als de servicekosten apart in rekening worden gebracht, geef dan aan hoeveel obers er op het evenement zullen werken.

Stap 7

Controleer of de klant extra boetes krijgt in geval van eenzijdige beëindiging van het contract en in geval van niet-naleving van de betalingsvoorwaarden en -procedure.

Stap 8

Vraag welke verantwoordelijkheid het restaurant heeft als het evenement wordt geannuleerd door toedoen van de artiest. Meestal zwijgt het contract hierover bescheiden.

Stap 9

Het menu en de tafelopstelling van tafels kunnen later als bijlagen bij het contract worden opgesteld. Controleer of het contract en alle bijlagen zijn afgestempeld met de organisatie. Zorg ervoor dat u uw bonnen bewaart als u contant betaalt.

Aanbevolen: