Hoe Strikken Op Geschenken Te Binden

Inhoudsopgave:

Hoe Strikken Op Geschenken Te Binden
Hoe Strikken Op Geschenken Te Binden

Video: Hoe Strikken Op Geschenken Te Binden

Video: Hoe Strikken Op Geschenken Te Binden
Video: Strikje maken met lint 🎀 2024, Mei
Anonim

De strik, geselecteerd in vorm, kleur en maat, geeft de cadeauverpakking originaliteit en uniciteit. Bovendien zal de nadruk op de heldere schaal de beleving van het bescheiden geschenk versterken. De soorten strikken variëren in het aantal lussen en de complexiteit van het ontwerp, maar de exacte keuze hangt af van de vorm en grootte van de doos en je artistieke smaak.

Hoe strikken op geschenken te binden
Hoe strikken op geschenken te binden

Noodzakelijk

  • Gekleurde linten van synthetisch materiaal in verschillende kleuren en breedtes;
  • Schaar;
  • nietmachine;
  • Lijm.

instructies:

Stap 1

De kleur van het lint voor de strik moet contrasteren met de kleur van de doos, maar mag geen harde combinaties opleveren (geel-paars, groen-paars, rood-groen, enz.). Vermijd ook glanzende, fluorescerende, iriserende en glanzende verpakkingsmaterialen. Hoe mooi de strik ook is, de verpakking zal te fel zijn en de aandacht ervan afleiden. Gebruik gewoon papier of met weinig kleuren.

Stap 2

De badstof strik heeft meerdere lussen. Bij het decoreren van een geschenkdoos is één strik voldoende voor hen. Neem voor hem een smalle tape en rol deze in een spiraal. De diameter van de binnenring komt overeen met de maat van de booglussen, dus pas deze meteen aan de maat van de doos aan

Stap 3

Strijk de lussen glad. Markeer twee punten op een afstand van 1 cm van de buiten- en binnenrand van de tape. Verdeel het einde van de tape mentaal in drie delen. Gebruik een schaar om twee driehoeken van het dichtstbijzijnde derde naar het dichtstbijzijnde punt te knippen. Aan de randen zullen een soort tandjes uitkomen.

Stap 4

Buig de spiraal langs de plooien. Beveilig de locatie van de sneden met een nietmachine.

Stap 5

Haal de booglussen er één voor één uit en pluis de boog uit. Lijm het op de doos, knip de uiteinden af, geef het de juiste vorm.

Stap 6

Een strikte strik bestaat uit slechts twee lussen, dus om een cadeau te versieren, knoop meerdere strikken, ze kunnen verschillen in kleur en grootte.

Verdeel het stuk tape in twee gelijke delen en markeer de middellijn. Verbind de uiteinden van de tape op het middelpunt en zet vast met een nietmachine. Dit zijn de lussen van de toekomstige boog. Maak ze iets groter dan de boog die je van plan bent.

Stap 7

Wikkel een ander stuk strak om het midden in een of twee slagen. De uiteinden moeten aan de achterkant van de boog zitten. Zet de verpakking vast met een nietmachine. Het is wenselijk dat de paperclip aan de voorkant van de strik niet zichtbaar is. Als dit niet kan worden vermeden, plak dan glitter of een klein speeltje erop.

Stap 8

Lijm de strik op de doos. Knip de overtollige uiteinden af.

Aanbevolen: