Wat Voor Koekenpan Geef Je Aan De Chef The

Inhoudsopgave:

Wat Voor Koekenpan Geef Je Aan De Chef The
Wat Voor Koekenpan Geef Je Aan De Chef The

Video: Wat Voor Koekenpan Geef Je Aan De Chef The

Video: Wat Voor Koekenpan Geef Je Aan De Chef The
Video: Welke pan gebruik je voor welk gerecht? | Dagelijkse kost 2024, April
Anonim

Tegenwoordig kun je in supermarkten en speciaalzaken die keukengerei verkopen alles kopen wat je hartje begeert. Een enorm assortiment aan verschillende braadpannen doet de ogen spatten en de koper vindt het moeilijk om zelfs voor zichzelf een product te kiezen - om nog maar te zwijgen van een cadeau voor een professionele kok. Dus wat voor soort koekenpan is beter om voor een chef-kok als cadeau te kopen?

Wat voor koekenpan geef je aan de chef the
Wat voor koekenpan geef je aan de chef the

Kenmerken van een goede koekenpan

Voordat u een geschenk kiest, moet u letten op enkele kenmerken van de koekenpan, die erg belangrijk zijn bij het koken. Allereerst moet de bodem van de braadpan van binnenuit vlak zijn, zonder de minste openingen of hobbels die een slechte kwaliteit van het product geven. Om dit te voorkomen, is het beter om een koekenpan te kopen in een winkel die een kwaliteitscertificaat heeft voor zijn producten. Daarnaast is het aan te raden om te kiezen voor een pan met een geornamenteerde of geribbelde bodem (ondergroef).

De geribbelde of geornamenteerde bodem zorgt ervoor dat het serviesgoed gelijkmatig opwarmt en langdurig op hoge temperatuur blijft.

De wand van de braadpan die als cadeau voor de chef is gekozen, moet erg dik zijn - minimaal vier millimeter dik en niet meer dan drie centimeter hoog. Dit is een belangrijke voorwaarde voor "vlees" -pannen, terwijl de parameters van de wanden van pannenkoekenpannen twee millimeter dik en één centimeter hoog moeten zijn. Een andere belangrijke factor voor een kokspan is de bevestiging van het handvat. Het is het beste om pannen te kiezen met een verwijderbare of gegoten handgreep, en vermijd vastbouten, waarvan de coating afbladdert en de onderliggende metaallaag blootlegt.

De beste koekenpan voor een kok

Volgens restaurantchefs is een gietijzeren koekenpan het meest geschikt voor professioneel koken. Het heeft veel gewicht, maar is absoluut niet onderhevig aan vervorming en is ideaal voor het koken van vlees en het bakken van pannenkoeken. Gietijzer kan veilig worden gewassen zonder angst om de bodem van de pan te beschadigen met een harde borstel of een borstel, en voedsel dat in een gietijzeren pan wordt gekookt, blijkt altijd zo lekker en gelijkmatig mogelijk gebakken te zijn.

Gietijzeren pannen mogen helemaal niet gewassen worden - het is voldoende om ze af en toe aan te steken op een vuur en ze af te spoelen onder koud stromend water.

Je kunt de chef ook een titanium koekenpan geven, die bestand is tegen slijtage en vervorming bij verhitting. Daarnaast heeft een titanium koekenpan een zeer representatief uiterlijk en is het een rationelere investering dan de aanschaf van een simpele aluminium koekenpan. Het is over het algemeen beter om niet op zo'n geschenk te besparen, omdat een koekenpan voor een kok een van de belangrijkste hulpmiddelen is in zijn werk en de smaak van het door hem bereide voedsel, en bijgevolg de beoordelingen van klanten, hangt af van de kwaliteit ervan.

Aanbevolen: