40-jarig Jubileum: Vieren Of Niet

Inhoudsopgave:

40-jarig Jubileum: Vieren Of Niet
40-jarig Jubileum: Vieren Of Niet

Video: 40-jarig Jubileum: Vieren Of Niet

Video: 40-jarig Jubileum: Vieren Of Niet
Video: Причины, по которым не празднуют 40 лет 2024, April
Anonim

Bijna iedereen die zijn veertigste verjaardag nadert, zal zeker horen dat deze datum niet gevierd mag worden. Op de vraag "Waarom?", zal hij het antwoord krijgen: "Slecht voorteken". Waar dit teken vandaan komt en wat de essentie is, kan niemand uitleggen. Laten we toch proberen uit te zoeken waar dit bijgeloof mee te maken heeft.

40-jarig jubileum: vieren of niet
40-jarig jubileum: vieren of niet

Wat is er zo erg aan het getal 40?

In veel culturen is 40 een heilig getal. In de Bijbel komt het getal veertig bijvoorbeeld vrij vaak voor:

- Mozes leidde de Joden veertig jaar in de woestijn;

- Jezus bracht na de doop veertig jaar door in de woestijn;

- De zondvloed duurde veertig jaar.

De Japanners hebben het getal 40 als symbool van de dood en vieren deze verjaardag nooit. Afrikaanse sjamanen geloven dat na de veertigste verjaardag de ziel van een persoon sterft. Er is zelfs een mening dat na veertig jaar de beschermengel ons verlaat. En als we dit jubileum toch vieren, trekken we van tevoren de aandacht van de dood.

Onze voorouders, de Slaven, waren ook onder de indruk van het getal 40 - veel rituelen en overtuigingen worden geassocieerd met dit getal. Er wordt aangenomen dat het op de veertigste dag na de dood is dat de ziel afscheid neemt van de aardse wereld. Tot die dag zeggen ze: "Moge de aarde in vrede voor hem rusten", en daarna - "Het koninkrijk der hemelen voor hem." Tot de veertigste dag is het verboden om een pasgeboren kind aan iemand van buiten te laten zien.

Orthodoxie verklaart op geen enkele manier het bestaan van dit teken. Moderne predikanten van de kerk beweren dat we dit bijgeloof hebben geërfd van de oude Grieken. De Grieken geloofden dat op veertigjarige leeftijd de grootste bloei van kracht en wijsheid komt, maar in die tijd werden maar weinig mensen in het oude Griekenland 50 jaar oud. Daarom veroorzaakte deze datum paniek bij hen en ervoeren ze ernstige psychologische stress.

In Tarotkaarten staat de letter "M" voor het getal 40 en de dood. Ook zult u van uw kennissen en vrienden vele voorbeelden uit het leven horen hoe helaas de viering van deze ronde date kan eindigen.

Zijn er positieve argumenten voor het getal 40?

Alles in dezelfde Bijbel zegt dat koning David veertig jaar regeerde. Is het erg? Salomo bouwde een tempel van veertig el breed - heeft dit iets met de dood te maken? Jezus Christus bleef na zijn opstanding 40 dagen op aarde - "door de dood, de dood vertrappen en mensen nieuwe hoop geven." Psychologen geloven ook dat het getal veertig niet dodelijk is, maar alleen wordt geassocieerd met de interne toestand van een persoon. Op deze leeftijd heeft bijna iedereen een herwaardering van waarden, er is een 'tussentijdse opsomming van de afgelopen jaren'. Ik denk dat er veel positieve verhalen uit het leven zijn wanneer mensen hun 40-jarig jubileum vierden en daarna nog vele jaren gelukkig leefden.

Dus vier je je 40e verjaardag wel of niet? Iedereen zou deze vraag voor zichzelf moeten beantwoorden. De beslissing is aan u!

Aanbevolen: