Hoe U Uw Huwelijksbudget Kunt Berekenen

Inhoudsopgave:

Hoe U Uw Huwelijksbudget Kunt Berekenen
Hoe U Uw Huwelijksbudget Kunt Berekenen

Video: Hoe U Uw Huwelijksbudget Kunt Berekenen

Video: Hoe U Uw Huwelijksbudget Kunt Berekenen
Video: Wat kosten trouwringen 2024, April
Anonim

Een bruiloft is een vakantie waar veel mensen naar uitkijken. Een huwelijksfeest gaat echter altijd gepaard met materiële kosten. Om niet in een vervelende situatie te komen, is het beter om vooraf een huwelijksbegroting op te stellen zodat je overal op voorbereid bent.

Hoe u uw huwelijksbudget kunt berekenen
Hoe u uw huwelijksbudget kunt berekenen

instructies:

Stap 1

Voor het gemak van berekeningen kunt u een lijst maken waarin alle details worden ingevuld waarvoor geld nodig is. Begin met de elementen van het imago van de bruid: jurk, schoenen, handtas, boeket, cape, sluier, ondergoed, kousen of panty's, evenals kapsel, manicure, make-up (als je naar een schoonheidssalon gaat), plus je hebt het nodig hoe dan ook haarversieringen en stylingproducten. Schrijf de sieraden ook op, als je ze gaat dragen natuurlijk.

Stap 2

Schrijf vervolgens de trouwringen, het pak van de bruidegom, de corsages, het overhemd, de stropdas, de riem en de schoenen op.

Stap 3

Als u een huwelijksstoet bestelt, neemt u deze op in de lijst. Als je vrienden of familieleden hebt die je met de auto's willen helpen, schrijf dan versieringen voor hen op. Maar toch zult u hoogstwaarschijnlijk een minibus of een minibus voor gasten moeten bestellen.

Stap 4

Schrijf ook de banden voor de getuigen op en bereken hoeveel geld je nodig hebt om de bruid te kopen. Maak een lijst van een paar flessen wijn of champagne en een snack die u met gasten zult drinken voordat u naar het kadaster gaat of geef ze weg bij inwisseling.

Stap 5

Na het losgeld van de bruid is het gebruikelijk om een kleine buffettafel te regelen, waarvoor champagne en fruit op tafel worden gezet. Ook hier moet rekening mee worden gehouden bij de budgettering.

Stap 6

Vraag bij de burgerlijke stand na hoeveel de ceremonie kost en vermeld deze in de lijst. Daarnaast kunt u aanvullende diensten krijgen aangeboden: duiven, live muziek, een omslag voor een huwelijksakte, foto's in een speciale ruimte en zelfs een zigeuner met een beer. Bedenk wat je precies wilt bestellen en zet alles op je lijstje.

Stap 7

Als u een beroep gaat doen op de diensten van een professionele fotograaf en operator, brengt dit ook materiaalkosten met zich mee. Daarnaast kun je een professionele toastmaster bestellen die het werk en souvenirs voor de wedstrijden moet betalen. Sommige bruiloften hebben ook aparte dj's.

Stap 8

Als je van plan bent om na de burgerlijke stand een rondje door de stad te maken, zet dan in de lijst nog een paar flessen champagne en een snack voor de gasten, evenals, als je dat wilt, bloemen die je bij de monumenten neerzet.

Stap 9

Als u een restaurant of café gaat huren, moet u naast de huursom geld uitgeven aan alcohol, fruit en plakjes, aangezien dergelijke organisaties meestal alleen warme gerechten en salades aanbieden. Bereken het aantal gasten: de kosten van het menu zijn hiervan afhankelijk.

Stap 10

Vergeet natuurlijk de bruidstaart niet, die je ook aan de lijst moet toevoegen.

Stap 11

Nadat u rekening heeft gehouden met en alles heeft opgeschreven waarvoor u geld nodig heeft, gaat u naar verschillende winkels en organisaties of zoekt u op internet naar de geschatte prijzen voor elk van uw artikelen. Tel alle prijzen bij elkaar op en tel er nog minimaal 5.000 bij voor onvoorziene omstandigheden.

Aanbevolen: