Hoe Gaat Het Met Tet Doan Ngo In Vietnam

Hoe Gaat Het Met Tet Doan Ngo In Vietnam
Hoe Gaat Het Met Tet Doan Ngo In Vietnam

Video: Hoe Gaat Het Met Tet Doan Ngo In Vietnam

Video: Hoe Gaat Het Met Tet Doan Ngo In Vietnam
Video: Tet Doan Ngo and the Tale of Two Dumplings 2024, Mei
Anonim

De meeste feestdagen en festivals in Vietnam zijn gebaseerd op de maankalender. Daarom kunnen hun data volgens onze Gregoriaanse kalender op verschillende dagen vallen. In juni vieren de Vietnamezen een ongewone feestdag - Tet Doan Ngo.

Hoe gaat het met Tet Doan Ngo in Vietnam
Hoe gaat het met Tet Doan Ngo in Vietnam

Niet alleen in Vietnam, maar ook in andere landen, gelooft men dat wormen leven en zich vermenigvuldigen in het menselijk lichaam, wat ons aanzienlijke schade berokkent. Ze veroorzaken de ontwikkeling van allerlei kwalen. Vietnamezen vieren elk jaar Tet Doan Ngo om te voorkomen dat parasieten het lichaam binnendringen.

Het is algemeen aanvaard dat het op de vijfde dag van de vijfde maand volgens de maankalender is dat een persoon de kans krijgt om zich te ontdoen van gevaarlijke wormen, waarvan de actieve reproductie kan leiden tot de dood van het lichaam. Tet Doan Ngo wordt op deze dag georganiseerd in Vietnam.

Volgens de traditie eten Vietnamezen elke ochtend van de feestdag ryunep. Dit geneeskrachtige gerecht wordt thuis bereid volgens een eeuwenoud nationaal recept. Ryounep bevat gefermenteerde zwarte of gele rijst die plakkerig aanvoelt. Ook wordt er vers fruit aan het gerecht toegevoegd.

Tijdens Tet Doan Ngo worden huizen van buiten en van binnen versierd met trossen bittere alsem. In de traditionele Vietnamese geneeskunde wordt deze plant gebruikt om verkoudheid te behandelen. Alsem helpt koorts en pijn in het menselijk lichaam te verminderen.

De wetenschap heeft het nut van de eigenschappen van deze volksremedie nog niet kunnen bewijzen. Maar desondanks gebruiken de inwoners van Vietnam al eeuwenlang alsem als een effectief medicijn voor verschillende kwalen.

Het vieren van Tet Doan Ngo in Vietnam is geen reden om plezier te hebben en plezier te hebben. Ze nemen hem hier serieus en kijken elk jaar uit naar de start van dit evenement. Vietnamezen geloven dat Tet Doan Ngo helpt om zichzelf te bevrijden van gevaarlijke parasieten die in hun lichaam leven.

Als je van plan bent om Vietnam in juni te bezoeken, probeer dan naar dit ongewone evenement te gaan. Tet Doan Ngo wordt ook wel midzomerdag genoemd. De mensen van Vietnam geloven nog steeds in de heilige krachten die op deze feestdag naar hen toe komen en helpen om van alle ziekten af te komen.

Aanbevolen: