Hoe Gaat Het Met Kerstliederen?

Inhoudsopgave:

Hoe Gaat Het Met Kerstliederen?
Hoe Gaat Het Met Kerstliederen?

Video: Hoe Gaat Het Met Kerstliederen?

Video: Hoe Gaat Het Met Kerstliederen?
Video: HOE SLIM ZIJN SCHOLIEREN IN PURMEREND .... ? 😂🤦🏼‍♂️ (KERST SPECIAL) | #SCHOOLTOUR 18 2024, April
Anonim

Kerstliederen zijn een oude en vrolijke gewoonte tijdens de kerstperiode. De deuren van de huizen staan open voor carolers, ze worden getrakteerd op snoep. En die wensen op hun beurt de eigenaren geluk, gezondheid en voorspoed. De hele actie wordt begeleid door liedjes, muziekinstrumenten bespelen, dansen.

kerstliederen
kerstliederen

Helaas zijn kerstliederen nu niet zo populair. Maar ze kunnen worden vergeleken met de Europese feestdag Halloween. Dit betekent dat vooral kinderen het leuk zullen vinden.

Hoe goed te zingen

Iedereen kan zingen, ongeacht geslacht en leeftijd. Het belangrijkste is dat er minimaal drie mensen in de groep moeten zitten. Dan kiezen ze iemand die kan zingen, mooi kan praten en niet verlegen is in het openbaar. Hij wordt de leadzanger. Hij zal vereerd zijn om de kerstster te dragen.

De tweede deelnemer aan de processie moet met een bel gaan en iedereen op de hoogte stellen van de wens om te zingen. De derde krijgt een snoepzakje, die mensen aan de zangers zullen overhandigen. De rest van de deelnemers aan de processie zingen en dansen mee.

Naast de selectie van liedjes en wensen, moet er aandacht worden besteed aan kostuums.

Het hoeft geen Russische volkskleren te zijn. Alle carnavalskostuums zijn voldoende. Het enige verplichte karakter in de hele mummerprocessie zou een geit moeten zijn.

Hoe kerstliederen correct te nemen?

Vroeger werd het als ongeoorloofd beschouwd om mummers in kerstliederen te weigeren. Nu kun je de deuren natuurlijk niet openen. Maar toch is het beter om vakantie en plezier in huis te halen. Luister goed naar felicitaties en wensen. Bedank daarna de carolers en wens ze het allerbeste. En serveer snoepjes als blijk van dankbaarheid. Als de groep mummers je bekend voorkomt, kun je ze uitnodigen om aan de feesttafel te komen zitten.

Over het algemeen geloofde men in de oudheid dat als je door kerstliederen werd bezocht en je deuren voor hen opende, het jaar succesvol zal zijn in al je inspanningen. Maar ze negeren betekende armoede en ellende opleggen aan je huis.

Door geen deuren voor hen te openen, toon je immers je hebzucht en onwil om te delen.

Aanbevolen: