Feestelijke Nieuwjaarstafel. Wat Te Koken?

Feestelijke Nieuwjaarstafel. Wat Te Koken?
Feestelijke Nieuwjaarstafel. Wat Te Koken?

Video: Feestelijke Nieuwjaarstafel. Wat Te Koken?

Video: Feestelijke Nieuwjaarstafel. Wat Te Koken?
Video: Het is zo lekker dat ik het bijna elke dag kook! Ongelooflijk recept voor kipfilet! # 18 2024, Mei
Anonim

Als je de traditionele nieuwjaarsgerechten zoals Olivier-salade en haring onder een bontjas beu bent, is het tijd om iets interessants te koken. Uw inspanningen en innovatieve ideeën zullen ongetwijfeld gewaardeerd worden.

Feestelijke nieuwjaarstafel. Wat te koken?
Feestelijke nieuwjaarstafel. Wat te koken?

Voor de nieuwjaarstafel kunt u heerlijke salades, diverse snacks, hoofdgerechten en natuurlijk desserts bereiden.

Bereid de nieuwjaarsaperitiefsalade voor op de nieuwjaarsvakantie, het is erg lekker en daarom ideaal om gasten te trakteren. Neem dus voor twee porties salade twee hardgekookte eieren, 100 gram gekookte rundertong, twee aardappelen, een verse komkommer en een zure appel. Voor het tanken heb je 2 el nodig. eetlepels olijfmayonaise, en voor decoratie - 3-4 theelepels granaatappelpitjes. Hak de eieren, tong en komkommer fijn in reepjes, maal de appel op een rasp. Snijd de aardappelen in reepjes en bak ze in een koekenpan met zonnebloemolie, droog ze af en voeg ze toe aan de salade. Roer de ingrediënten door elkaar, plaats het gerecht in saladekommen en garneer met mayonaise erop, bestrooi met granaatappelpitjes.

Het voorgerecht "Gelukkig Nieuwjaar" zal u verrassen met de snelheid van voorbereiding en uw gasten met een uitstekende smaak en een geweldige uitstraling. Om het te bereiden heb je een wortel, twee teentjes knoflook, twee grote rode paprika's, 100 g kaas, een bosje kruiden, sla, een snufje zout en 3 el. eetlepels mayonaise. Rasp wortelen en kaas, roer. Voeg fijngehakte kruiden en mayonaise toe, roer. Breng op smaak met zout. Was de paprika, verwijder de steel en verwijder de zaadjes. Vul de paprika's met de resulterende vulling en zet een paar uur in de koelkast. Snijd vervolgens de gekoelde paprika in plakjes. Leg de slablaadjes op de paprikaringen.

Het hoofdgerecht voor de feesttafel is traditioneel vlees. Gebruik het originele recept voor de tweede gang genaamd "New Year's Fantasy". Neem 50 g lende, 300 g runderfilet, een rode ui, twee laurierblaadjes, sla, zout naar smaak, groenten voor decoratie.

Spoel en droog het vlees. Pel de ui. Snijd de lendenen in plakjes. Wrijf het vlees in met peper en zout. Leg de plakjes lende erop. Bind het vlees vast aan de lendenen met culinair touw. Snijd de ui in vier delen. Leg het vlees in een speciale bakzak, leg stukjes ui op de zijkanten, voeg 3-4 laurierblaadjes toe aan de zak. Bak het vlees 50 minuten in de oven op 180°C. Snijd vervolgens de zak voorzichtig door, verwijder het vlees, leg het op een schaal en snijd het in plakjes. Verwijder de culinaire draad. Schik het vlees op een schaal, garneer met sla en figuurlijk gesneden groenten.

Bereid een heerlijk, caloriearm en zeer mooi dessert genaamd "Strawberry Miracle" voor de nieuwjaarstafel. Neem 200 g vers ingevroren aardbeien, 25 g gelatine, 200 ml room en 50 g suiker. Ontdooi de bessen, meng ze met suiker en klop met een blender tot een gladde massa. Week gelatine een half uur in room en breng aan de kook. Koel de gelatineroom af en roer de aardbeienpuree erdoor. Voeg suiker toe. Giet het resulterende mengsel in vormen en plaats ze 4 uur in de koelkast. Leg het resulterende dessert vervolgens op een schaal en garneer met bessen.

Aanbevolen: