Wanneer Is Wereldvredesdag?

Inhoudsopgave:

Wanneer Is Wereldvredesdag?
Wanneer Is Wereldvredesdag?

Video: Wanneer Is Wereldvredesdag?

Video: Wanneer Is Wereldvredesdag?
Video: Wereld Alzheimer Dag - Vitis Welzijn 2024, April
Anonim

Op 21 september wordt Wereldvredesdag gevierd. Op dit moment probeert de VN de aandacht van mensen te vestigen op militaire conflicten en hoe ernstig ze het menselijk leven beïnvloeden. Een van de belangrijkste taken op deze dag is een volledige stopzetting van de vijandelijkheden, in ieder geval voor één dag, een dag van vrede.

Wanneer is wereldvredesdag?
Wanneer is wereldvredesdag?

Vredesdag instelling

Wereldvredesdag, ook wel Internationale Dag van de Vrede genoemd, wordt gevierd op 21 september. De feestdag werd geïntroduceerd tijdens de 36e zitting van de Algemene Vergadering van de VN. Aanvankelijk werd besloten om de vredesdag op de derde dinsdag van september te vieren, maar tijdens de 55e zitting van de Algemene Vergadering werd besloten dat de vredesdag altijd op 21 september zal worden gevierd, ongeacht op welke dag van de week deze datum valt.

Vredesdag symboliseert het verlangen van de hele mensheid om in harmonie en zonder militaire conflicten te leven. De Algemene Vergadering dringt erop aan dat op 21 september elke gewelddadige actie moet worden gestaakt. Als er op dit moment militaire conflicten zijn, moet het vuur worden gestopt. Op de Internationale Dag van de Vrede zijn geen militaire operaties toegestaan.

Er is een organisatie die zich alleen bezighoudt met de jaarlijkse uitvoering van het idee om op 21 september afstand te doen van de vijandelijkheden, dit is Peace One Day.

VN-secretaris-generaal Ban Ki-moon riep alle mensen op aarde op om zich in te zetten voor het opvoeden van hun kinderen in de wereld in een geest van tolerantie en wederzijds respect. Hij merkte op dat het investeren van geld in de ontwikkeling van medicijnen en onderwijsinstellingen een veel winstgevender investering zou zijn dan militaire uitgaven en het opbouwen van wapens. "We moeten vechten voor vrede en die met al onze macht beschermen", zo eindigde Ban Ki-moon zijn boodschap.

Hoe de dag van de vrede wordt gevierd

Op deze dag zijn er elk jaar allerlei evenementen die ervoor moeten zorgen dat alle landen een einde maken aan geweld en gewapende botsingen. Bij de VN begint 21 september de dag met een speciale ceremonie. De secretaris-generaal en de deelnemers aan de ceremonie verzamelen zich bij de Vredesbel, daarna is er een moment van stilte, waarna het VN-hoofd alle aanwezigen toespreekt.

Internationale Dag van de Vrede wordt in elk land gevierd. Volgens de hoofdgedachte zou de feestdag gewijd moeten zijn aan het versterken van de idealen van vriendschap tussen volkeren en geweldloosheid in de wereld, als hoeksteen in het begrip van de internationale politiek. Bovendien betekent dit niet alleen vrede voor honing door afzonderlijke staten, maar ook vrede tussen volkeren binnen één staat.

Op de Internationale Dag van de Vrede worden in alle landen voorlichtingscampagnes gehouden, waarbij wordt verteld hoe verwoestend oorlogen en vijandschap zijn, zowel voor individuele volkeren als voor de wereldeconomie.

De wereld voor mensen is een normale toestand, de enige mogelijke voorwaarden om te overleven. In een militair conflict wordt het net zo moeilijk om te leven alsof de zuurstofconcentratie in de lucht plotseling gehalveerd is. Dankzij vrede en veiligheid laten volwassenen hun kinderen naar school gaan, en individuele gezinnen verschuilen zich niet in forten om zichzelf te beschermen tegen buren.

Toch zijn er veel landen waarvan de bevolking al jaren droomt van vrede. Instabiliteit, militaire conflicten, terreur en angst zijn de omstandigheden waarin kinderen opgroeien in oorlogvoerende staten. Het was met het doel deze stand van zaken uit te roeien dat de Dag van de Vrede werd ingevoerd.

Aanbevolen: