Goede Voeding In Het Nieuwe Jaar

Goede Voeding In Het Nieuwe Jaar
Goede Voeding In Het Nieuwe Jaar

Video: Goede Voeding In Het Nieuwe Jaar

Video: Goede Voeding In Het Nieuwe Jaar
Video: Kennis over gezonde voeding | mini e-learning deel 4 2024, Mei
Anonim

Nieuwjaarsfeesten zijn een echte test van de kracht van onze lever! Als je de hele vakantie in goede gezondheid wilt blijven, volgen hier enkele eenvoudige voedingstips op maat voor het nieuwe jaar.

Goede voeding in het nieuwe jaar
Goede voeding in het nieuwe jaar

Gebalanceerd dieet. Zoals u weet, moet de dagelijkse voeding voor 20% uit eiwit, 30% vet en 50% koolhydraten bestaan. Maar op oudejaarsavond beslissen velen " en beginnen alles te eten. Het resultaat van dergelijk roekeloos gedrag zijn verschillende aandoeningen van het maag-darmkanaal, dus probeer ook in het nieuwe jaar evenwichtig te eten, en de "bordregel" zal je hierbij helpen: laat verse groenten of lichte groentesalades / gegrilde groenten de helft van je bord, ongeveer een kwart - "zware" salades met mayonaise (Olivier, haring onder een bontjas), en de rest van de plaats - vlees, vis of gevogelte!

Wat betreft desserts, deze zouden ongeveer 10% van je dieet moeten uitmaken. Een klein stukje cake om de paar dagen wordt niet als een misdaad beschouwd, maar een klein stukje cake bij elke maaltijd gedurende bijna twee weken is een duidelijke overkill.

Te veel eten - vecht! Bij het bijeenroepen van gasten probeert iedereen de tafel zo luxe mogelijk te maken, zoveel mogelijk heerlijke gerechten te bereiden en zijn culinaire talenten te demonstreren. Als gast wil je de gastvrouw een plezier doen door elk gerecht te proberen (zeker als alles echt lekker is). Maar dit betekent niet dat je de helft van elk gerecht moet nemen! Een paar eetlepels is genoeg! Probeer bovendien het "verblijf" de hele avond te rekken en sta vaker op van tafel - dans of help zelfs de gastvrouw.

Meer gezonde maaltijden! Stel dat er naast de traditionele met mayonaise gedrenkte salade ook een vinaigrette op tafel staat - die is immers erg lekker, mooi en gezond! Als je je salades zonder mayonaise nog steeds niet kunt voorstellen, kook het dan zelf: het is heel eenvoudig en de saus blijkt vele malen lekkerder en, nogmaals, gezonder dan de gekochte!

Probeer vlees en vis te bakken, niet te braden. Het is niet nodig om er sauzen voor te maken op basis van boter en bloem - bosbessen- of cranberrysauzen zijn een uitstekend alternatief!

Worst kan worden vervangen door pastroma - kipfilet gebakken in kruiden, evenals licht gezouten rode vis en zwart brood op tafel. Vergeet niet om verse groenten te snijden!

Wat het dessert betreft, is het raadzaam om het zelf te koken om zeker te zijn van de kwaliteit van de producten. Bovendien, door creatief te zijn, kan zelfgemaakte cake enigszins worden verlicht in calorieën. Voor weight watchers zijn alternatieven vers fruit, champagne-fruitgelei op lichte siroop of zachte mousse.

Denk aan de vloeistof! Wil je weten hoeveel vocht je per dag moet consumeren? Vermenigvuldig vervolgens 40 ml met uw gewicht in kg. Hieruit volgt de laatste regel - er moet voldoende vloeistof op tafel zijn.

  • Ten eerste is het mineraalwater met of zonder gas.
  • Ten tweede fruitdrank en compote, bij voorkeur zelfgemaakt. Ze helpen niet alleen om de dorst aan te pakken, maar verzadigen het lichaam ook met vitamines. Vergeet niet dat commerciële sappen en vruchtendranken verschillende niet erg nuttige toevoegingen en een grote hoeveelheid suiker bevatten!
  • Als je van frisdrank houdt, ga dan voor de "lichte" opties.
  • Nou, als toetje is thee of koffie gewoon onvervangbaar! Het is natuurlijk beter om ze zonder suiker te drinken, als laatste redmiddel, gebruik een beetje honing. Trouwens, het gebruik van honing helpt de effecten van alcohol op het lichaam te verminderen!

Aanbevolen: