Hoe Kies Je Goede Champagne Voor Het Nieuwe Jaar: 9 Simpele Tips

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je Goede Champagne Voor Het Nieuwe Jaar: 9 Simpele Tips
Hoe Kies Je Goede Champagne Voor Het Nieuwe Jaar: 9 Simpele Tips

Video: Hoe Kies Je Goede Champagne Voor Het Nieuwe Jaar: 9 Simpele Tips

Video: Hoe Kies Je Goede Champagne Voor Het Nieuwe Jaar: 9 Simpele Tips
Video: Doe@ding FB live nieuwe artikelen met Petra 2024, Mei
Anonim

Welke champagne koop je voor het nieuwe jaar: brut of zoet, traditioneel of roze? In dit geval wordt de keuze gemaakt op basis van individuele voorkeuren. Hoe dan ook, u moet weten hoe u de juiste kwaliteit champagne kiest die de smaak zal verrukken en een extra feestelijke sfeer zal creëren.

Hoe kies je goede champagne voor het nieuwe jaar: 9 simpele tips
Hoe kies je goede champagne voor het nieuwe jaar: 9 simpele tips

Het nieuwe jaar is onmogelijk voor te stellen zonder champagne. Het triomfantelijk openen van de fles voor het klokkenspel is een soort traditie. Nu in de winkelrekken vind je een verscheidenheid aan opties voor dit drankje, en door de brede selectie lopen de ogen letterlijk omhoog. Bij het kopen van alcohol voor het nieuwe jaar bestaat echter altijd het risico om producten van lage kwaliteit te kopen. Daarom moet de keuze voor feestelijke champagne serieus en grondig worden benaderd. Op welke criteria moet u vertrouwen bij het kopen van champagne voor een feestelijke tafel?

De belangrijkste criteria voor het kiezen van champagne voor het nieuwe jaar

  1. Koop geen erg goedkope champagne. Het is beter om 500 roebel of meer te betalen voor één fles, maar een hoogwaardige en smakelijke drank te krijgen dan een goedkope optie te nemen die kan worden gemaakt van tweederangs grondstoffen. Goedkope champagne zal de smaak niet bevallen; het kan troebel en bitter zijn. Bovendien bestaat bij het kopen van een goedkope alcoholische drank voor een vakantie het risico vergiftigd te worden door producten van lage kwaliteit.
  2. Het wordt aanbevolen om champagne voor het nieuwe jaar te kopen in gespecialiseerde winkels of grote hypermarkten. Ten eerste zal er meer keuze zijn in producten. Ten tweede kun je op zulke plekken hulp vragen aan een adviseur die verstand heeft van goede alcohol. Ten derde is er in alcoholische supermarkten, wijnboetieks of hypermarkten een lager risico om een nep te kopen.
  3. Kwaliteitschampagne is altijd beschikbaar in donkere glazen flessen. Koop je een alcoholische drank in een doorzichtige fles, dan kan deze tegenvallen van smaak, aangezien deze erg bitter zal zijn.
  4. Voordat u koopt, moet u proberen te begrijpen wat voor soort kurk de champagne is. Stoppen kunnen van kurk of plastic zijn. Aan de ene kant is het toegestaan om elke optie te nemen, aan de andere kant is de kurk een soort garantie dat de inhoud van de fles lekker en van hoge kwaliteit zal zijn.
  5. Ondanks het dichte en donkere glas van de fles, moet u proberen de inhoud van de container te onderzoeken. De binnenkant van de drank mag geen bezinksel hebben, mag er niet troebel uitzien.
  6. Het is belangrijk om alle labels, beschermende films zorgvuldig te onderzoeken. Ze moeten onbeschadigd zijn, vrij van onnodige lijmsporen.
  7. Speciale aandacht moet worden besteed aan het etiket op de champagnefles. Het moet alle belangrijke en noodzakelijke informatie bevatten: botteldatum, fabrikant, houdbaarheidsdatum, samenstelling en andere nuances.
  8. Het wordt niet aanbevolen om die versies van een alcoholische drank te nemen die smaken, zelfs natuurlijke, kleurstoffen bevatten. Je moet ook flessen met het label "mousserende wijn" opgeven.
  9. Als de rijpingstijd op de fles staat aangegeven, is dit een enorm pluspunt. Op basis van deze informatie is het de moeite waard om champagne te kopen, waarvan de veroudering 2-3 jaar is. Zo'n drankje zal een bijzonder aangename smaak en een expressief aroma hebben.

Aanbevolen: