Scenario's Van Russische Volksvakanties

Inhoudsopgave:

Scenario's Van Russische Volksvakanties
Scenario's Van Russische Volksvakanties

Video: Scenario's Van Russische Volksvakanties

Video: Scenario's Van Russische Volksvakanties
Video: 7 русских выражений | mit Untertiteln auf Russisch | Russisch für Fortgeschrittene A2, B1, B2 2024, April
Anonim

Jammer, maar veel mooie volkstradities zijn in de vergetelheid geraakt. Zomerentertainment ontbreekt vooral, wanneer de natuur zelf als een vakantie is. In sommige Russische dorpen zijn er nog steeds tradities van het krullen van een berkenboom, springen over een vuur en het gooien van kransen langs de rivier. Een van de mooiste en meest mysterieuze feestdagen Ivan Kupala Day kan worden gevierd in het zomer kinderkamp

Waarzeggerij over Ivan Kupala
Waarzeggerij over Ivan Kupala

Ivan Kupala-dag is een feestdag die niet alleen begrijpelijk is voor de Slaven en hun nakomelingen. Het wordt gevierd in de Baltische landen, Ivan Kupala heeft analogen in Duitsland, Groot-Brittannië en andere Europese landen.

De wortels van de feestdag gaan terug tot diep heidendom, en soortgelijke rituelen, kenmerkend voor de viering in landen met een andere mentaliteit, stellen ons in staat om een conclusie te trekken over de archaïsche oorsprong ervan.

Met de goedkeuring van het christendom begon Ivan Kupala-dag te worden geassocieerd met de naam van Johannes de Doper, wiens verjaardag op deze dagen valt. Maar de oorspronkelijke betekenis - de ontmoeting van de zomerzonnewende - bleef de kern van alle rituelen.

De belangrijkste symbolen van het feest zijn water, vuur en gras.

Hoe Ivan Kupala-dag te vieren?

De feestdag valt op 7 juli, wat het enigszins abstraheert van de ware essentie, maar er is een bepaald feestalgoritme dat gemakkelijk kan worden gereproduceerd in een zomerkamp voor kinderen.

De viering begint bij het vallen van de avond, wat het evenement extra mysterie geeft.

vurige riten

Na een korte kennismaking met het concept van de vakantie worden de kinderen naar een voorbereide weide gebracht, bij voorkeur bij het stuwmeer, waar al een vuur is aangelegd. Rond het vuur leiden kinderen een rondedans en zingen ze eerder geleerde liedjes:

Zomer na winter geworden

Warme wind, heldere maand, Bedekt met zijdegras, Kupala ronde dansen.

Nadat het vuur voldoende veilig is uitgebrand, kun je de meest vastberaden kinderen uitnodigen om over het vuur te springen. Vuur heeft een reinigende kracht en door over het vuur te vliegen, ontdoet een persoon zich van zonden en de invloed van boze geesten.

Waterriten

Het hoofdvermaak van de meisjes was waarzeggerij. Meisjes verzamelen wilde bloemen en weven er kransen van. Een kaars wordt in de krans gestoken en in deze vorm stroomafwaarts van de rivier gelanceerd. Hoe verder de krans zweeft, hoe meer geluk de eigenaar zal zijn.

Als het weer het toelaat, kun je zwemmen regelen, want in de periode van Ivan Kupala tot Ilyin's dag is het water in rivieren en meren gezuiverd van boze geesten.

Grasgerelateerde ceremonies

Er wordt aangenomen dat bomen en grassen op midzomerdag hun eigen speciale leven leiden. Het is logisch om kinderen uit te nodigen om naar bosruis te luisteren en te proberen om bosdialogen te horen.

Als je een bloeiende varen op Ivan Kupala vindt, kun je alle aardse schatten zien - zo'n legende bestaat onder veel mensen. Hoewel de varen, als vertegenwoordiger van gymnospermen, praktisch niet bloeit, zal het verleidelijk zijn om rond te dwalen op zoek naar een bloem.

Aanbevolen: