Hoeveel Vakanties Zijn Er In Mei

Inhoudsopgave:

Hoeveel Vakanties Zijn Er In Mei
Hoeveel Vakanties Zijn Er In Mei

Video: Hoeveel Vakanties Zijn Er In Mei

Video: Hoeveel Vakanties Zijn Er In Mei
Video: Peutervoetbal Arno Splinter Promo 2024, April
Anonim

De meest favoriete tijd voor Russen is in januari en mei, wanneer, op absoluut legale gronden, het hele land op betaalde vakantie gaat. En als het nieuwe jaar vooral wordt geassocieerd met problemen, zij het aangename, dan wordt de meivakantie verwacht als een langverwachte kans om te ontsnappen aan de stad, en elke keer vragen ze zich af hoeveel dagen er dit jaar zullen vallen om te rusten.

mei vakantie
mei vakantie

Mei: hoeveel dagen moet je rusten in het voorjaar van 2014?

In mei 2014 hebben alle landgenoten maar liefst 7 vakantiedagen.

Maar dit is nauwelijks te vergelijken met het gulle geschenk dat in 2013 werd uitgereikt: vorig jaar braken de meivakantie alle denkbare en ondenkbare records en duurden 9 dagen.

Dus van 1 mei tot 4 mei viert Rusland de lente en de dag van de arbeid.

Op 1 mei wordt de feestdag zelf gevierd, op de 2e van de extra vrije dag ontstond door het uitstel van de feestdag op 4 januari, die op zaterdag viel, en 3 en 4 mei zijn kalenderdagen.

De tweede golf van vakanties, geassocieerd met 9 mei, zal een dag minder zijn - van 9 tot 11 mei. Op 9 mei wordt Overwinningsdag in het hele land gevierd, en 10 en 11 vallen weer in een kalenderweekend.

De werkdagen tussen de feestdagen zijn dus 5, 6, 7 en 8 mei. Tegelijkertijd moeten de pre-vakantiedagen van 30 april en 8 mei een uur korter zijn dan normaal. En in mei worden 7 dagen niet-werkend: 1, 2, 3, 4, 9, 10 en 11 mei.

Lifehack: hoe bespaar je op vakantie en wanneer moet je anders uitrusten in 2014

Profiteren van het feit dat alle zakelijke activiteiten op het grondgebied van Rusland van eind april tot half mei gewoon verlamd zijn, nemen sommigen verlof voor de werkperiode tussen de twee meivakanties. Een dergelijke manoeuvre zal aanzienlijk vakantiedagen besparen ten koste van vakanties en deze vervolgens met niet minder voordeel besteden.

Na mei 2014 kunnen alle inwoners van Rusland officieel nog twee keer rusten: 12 juni (Ruslanddag) en 4 november (Nationale Eenheidsdag). Vakanties zullen kort zijn - slechts één dag elk - en vallen op het midden (Dag van Rusland) en het begin (Dag van Nationale Eenheid) van de werkweek.

In totaal zullen volgens de productiekalender, met een volledige vijfdaagse werkweek in 2014, 247 dagen arbeiders worden en 118 in het weekend en op feestdagen.

Ondertussen in Zuid-Amerika

Trouwens, alleen Argentinië en Colombia overtroffen Rusland in het aantal feestdagen. In Argentinië duren officiële feestdagen in totaal 19 dagen, en in Colombia - 18, valt een groot deel ervan op katholieke feestdagen. Maar qua aantal vakantiedagen loopt alleen Brazilië voor op Rusland, waarin je niet 28, maar 30 dagen vakantie kunt nemen.

Maar als Rusland religieuze feestdagen zou vieren die zo kenmerkend zijn voor Europa (Pasen, Allerheiligen, Maagd Maria, Drie-eenheid, etc.), dan zou het qua aantal feestdagen zeker bovenaan komen te staan.

Aanbevolen: