8 Meest Belachelijke Vakanties

8 Meest Belachelijke Vakanties
8 Meest Belachelijke Vakanties

Video: 8 Meest Belachelijke Vakanties

Video: 8 Meest Belachelijke Vakanties
Video: Vakantie 2004 Deel 2 2024, April
Anonim

Kent u de meest belachelijke feestdagen ter wereld? Kent u feestdagen als Pi-dag, handschriftdag, kinderuitvindingsdag, internationale dag voor gehoor- en gehoorgezondheid, kippenfestival, boomdag in Italië, Julia's verjaardag (ja, ja, dezelfde uit de roman), en zelfs verjaardag cocktail rietjes! Kende je zulke feestdagen niet? En nu in meer detail.

8 meest belachelijke vakanties
8 meest belachelijke vakanties

Pi vakantie

Deze feestdag wordt gevierd op 14 maart. Het meest ongewone hier is dat de dag van de viering niet toevallig is gekozen, maar overeenkomt met de eerste drie cijfers van het nummer. Het eerste cijfer is de maand (3 maart - 3 op een rij), en de volgende twee geven de dag aan (14). Het getal pi is de verhouding van de lengtes van de cirkel en de straal, en is een oneindige breuk (3, 141592 …), maar het is gebruikelijk om slechts 3 cijfers te schrijven (3, 14). Deze vreemde feestdag verscheen in 1988 in San Francisco. Op deze dag is het in de kringen van wetenschappers gebruikelijk om de feestdag groots te vieren. Ronde taarten worden op tafel gezet, de tafel zelf is meestal ook rond. Leuk weetje: pi valt samen met de verjaardag van Albert Einstein.

Handschriftdag of Handschriftdag

Met de komst van nieuwe technologieën schrijven mensen steeds minder met hun eigen handen. In dit opzicht verscheen zo'n vakantie. Het herinnert mensen eraan dat handschrift uniek en onherhaalbaar is voor elke persoon. Het moet geoefend worden. Het is interessant dat je door handschrift het karakter van een persoon kunt bepalen, namelijk door de breedte, lengte, afstand tussen letters, helling, enz. Dit is erg handig voor forensische experts. Deze ongebruikelijke feestdag werd geïnitieerd door de Writing Instrument Manufacturers Association en kondigde de datum aan: 23 januari. Leuk weetje: deze dag valt samen met de verjaardag van John Hancock. Zijn handschrift is vegen en breed.

Kinder uitvindingen dag

Op een andere manier wordt deze dag de Dag van de Uitvinders van Kinderen genoemd en wordt gevierd op 17 januari. Waarom heeft het zo'n naam? Ja, want in de wereld zijn er veel dingen die door kinderen zijn uitgevonden, misschien weten maar weinig mensen hiervan, maar dit is een feit. De trampoline is bijvoorbeeld een uitvinding van de 16-jarige George Nissen, de staatsvlag van Alaska - de 13-jarige Benny Benson. Er zijn andere beroemde, maar anonieme uitvindingen van jonge genieën. IJs, vingerloze handschoenen, verschillende spellen, bontkoptelefoons - het is allemaal hun werk. Om de capaciteiten van kinderen te onthullen, aan te moedigen en te ontwikkelen, en kwam met deze prachtige vakantie. Interessant feit: de dag werd symbolisch gekozen op de verjaardag van Benjamin Franklin, een groot journalist, wetenschapper en politicus.

Internationale dag voor oor- en gehoorgezondheid

Deze internationale feestdag wordt gevierd op 3 maart. Het is gemaakt met als doel burgers van verschillende landen bewust te maken van mogelijke gehoorproblemen en ooraandoeningen. Er worden allerlei evenementen gehouden, artsen geven nuttige adviezen of controleren de gezondheid van de bevolking in dit gebied. In sommige gevallen wordt gratis honing verstrekt. helpen. Inderdaad, nu lijden een groot aantal mensen aan doofheid of onvolledig gehoorverlies. Er wordt ook bijstand verleend aan de staten die lid zijn van de Wereldgezondheidsorganisatie. Leuk weetje: meer dan 175 miljoen mensen lijden aan gehoorproblemen.

Feest van kippen

Kippenvakantie is oorspronkelijk de dag van het schoonmaken van kippenhokken in Rusland. Het werd gevierd op 15 januari. Men geloofde dat een zeven jaar oude donkere haan op deze dag een ei legt, en dan komt de Basilisk-slang eruit. En om zichzelf tegen dit monster te beschermen, werd een donkere steen genaamd "Chicken God" in het kippenhok gehangen en uitgerookt met hars en elecampane. Een interessant feit: deze dag werd als heilzaam beschouwd voor waarzeggerij, daarom lazen ze vaak op bollen en spraken ze over ziekten.

Boomdag in Italië

Deze dag werd al heel lang gevierd in Italië. Datum - 21 maart. Vroeger eerden en respecteerden mensen de natuur, omdat ze er onlosmakelijk mee verbonden waren. Landbouw, het planten van bomen, struiken - dit maakte het mogelijk voor onze voorouders om te overleven. Ze hadden de gewoonte om vieringen te organiseren tijdens het planten van bomen. Het was voor hen van groot belang. De bomen hebben zelfs namen en 'belangrijkheidscategorieën' gekregen. Deze dag werd echter pas in 1923 een officiële feestdag. Bovendien wordt het nu groots gevierd. Interessant feit: de eerste feestdag werd gevierd in 1898. Hetzelfde initiatief werd getoond door Guido Bacelli - Minister van Onderwijs.

Julia's verjaardag in Italië

Een andere ongebruikelijke vakantie vindt plaats in hetzelfde land. Zoals we allemaal van school weten, is Julia de heldin van Shakespeares Romeo en Julia. Het blijkt dat ze op 16 september is geboren. Om de exacte datum te achterhalen, moesten veel historici dit werk meerdere keren analyseren. Op deze dag worden er in de stad Verona verschillende evenementen gehouden: carnavals, theatervoorstellingen, festivals, filmvertoningen, etc. De inwoners van deze stad zijn erg trots op deze bijzondere vakantie en ontvangen graag gasten. Trouwens, er komen nog steeds brieven aan Juliet, waarin om hulp wordt gevraagd in persoonlijke liefdesverhalen. Deze brieven worden beantwoord door de meiden van Julia's club. Een interessant feit: na een groot aantal feiten te hebben vergeleken, was het Dr. Giuseppe Viviani die de exacte geboortedatum van de beroemde heldin vaststelde, die op dat moment nog geen 14 jaar oud was.

Cocktailrietjes voor verjaardag

Dit is waarschijnlijk de meest absurde vakantie ooit. Het wordt gevierd op 3 januari. De geschiedenis van dit drinkapparaat gaat terug tot de jaren 1880. En het ging door verschillende stadia van ontwikkeling. Voorheen dronken ze drankjes uit natuurlijke rietjes, maar dit was erg onhandig. En op een dag zat Marvin Stone en dronk zijn cocktail uit zo'n tube, maar hij hield niet van het feit dat de vezels naar binnen werden getrokken en op zijn tanden bleven plakken. Hij pakte het papier, rolde het op en maakte het vast met lijm. Het was best comfortabel, maar het werd snel doorweekt. Toen zag hij een postzegel die niet doorweekt was. Sindsdien besloot hij dergelijke pijpen te maken. Met de verkoop van zijn baanbrekende uitvinding lukte aanvankelijk niets, maar op 3 januari 1888 patenteerde hij toch zijn uitvinding. Het was toen dat dit apparaat zich begon te verspreiden. Interessant feit: in eerste instantie werd deze uitvinding verspreid in ziekenhuizen en ziekenhuizen, voor bedlegerige patiënten. Ze waren zuinig en gemakkelijk te gebruiken en verspreidden zich vervolgens naar bars en cafés.

Nu is er in de wereld een enorm aantal vakanties, waarvan men zo absurd en grappig kan vinden dat het moeilijk is om hun betekenis te begrijpen. Maar voor elke natie zullen ze geëerd en gerespecteerd worden. Ze zullen dat speciale zijn dat hen onderscheidt, hun sublieme en symbolische. Er waren hier slechts 8 vermeld, maar er zijn er nog veel meer!

Aanbevolen: