Hoe Vind Je Een Champignonpaddestoel?

Inhoudsopgave:

Hoe Vind Je Een Champignonpaddestoel?
Hoe Vind Je Een Champignonpaddestoel?

Video: Hoe Vind Je Een Champignonpaddestoel?

Video: Hoe Vind Je Een Champignonpaddestoel?
Video: THUIS CHAMPIGNONS KWEKEN EN OOGSTEN 2024, Mei
Anonim

Volnushka is een veel voorkomende paddenstoel, zeer geliefd bij paddenstoelenplukkers vanwege zijn aangename scherpe smaak en delicate aroma. Serveer zoute golven op de feesttafel, en je gasten zullen geen hap van zo'n snack achterlaten. Maar als je weet hoe en waar je moet zoeken, kun je veel plezier beleven aan het verzamelen van deze paddenstoel.

Hoe vind je een champignonpaddestoel?
Hoe vind je een champignonpaddestoel?

instructies:

Stap 1

Natalia Skoda's gedicht "Volnushki" beschrijft perfect het uiterlijk van deze prachtige paddenstoel: in roze baretten Aan de bosrand zijn Coquette-Lovely golven gegroeid. De roze kleur van de blos zal een golf geven tussen het gras en de bladeren. Bovendien kan het variëren van wit en roze tot fel oranje tinten. Een roze golf heeft zowel een dop als een poot van dezelfde roze kleur, die varieert afhankelijk van de leeftijd van de paddenstoel. Dus de jongere hebben een lichtroze kleur, maar de oude paddenstoelen kunnen een gelige tint hebben. De witte golf kan in kleur variëren van melkachtig tot gebroken wit. Beide soorten hebben een lage steel, hol van binnen. Melksap wordt gevormd op de snede. De dop is trechtervormig, de randen zijn naar binnen gedraaid en bedekt met zachte badstof franjes.

Stap 2

De golf groeit vaker in gemengde bossen. Ga voor paddenstoelen en onthoud dat golven altijd groeien waar sparren en berken zijn. Tegelijkertijd doet de leeftijd van de bomen er niet echt toe, zelfs bij een jonge berkengroei kun je altijd een groot aantal van deze prachtige paddenstoelen vinden. Deze paddenstoel houdt van natte gebieden en moerassige randen. Wavelets groeien in de regel in families, dat wil zeggen dat je op één plek enkele tientallen paddenstoelen tegelijk kunt vinden. Ook groeien vooral veel golven langs de randen van berkenbossen.

Stap 3

Probeer in de eerste helft van de zomer geen golven te zoeken. Ze verschijnen eind juli en half augustus begint de eerste golf paddenstoelen voor massale verzameling. Deze heerlijke paddenstoelen groeien bijna tot eind oktober, voordat er strenge vorst komt, dus je kunt altijd tijd vinden om naar het bos te gaan en een mand met rossige golven op te halen. Het belangrijkste is om de golf niet te verwarren met giftige soorten paddenstoelen. Als je twijfelt of de paddenstoel gesneden is, raadpleeg dan een ervaren paddenstoelenplukster of neem hem helemaal niet mee in de mand.

Aanbevolen: