De Meest Interessante Festivals In Rusland

Inhoudsopgave:

De Meest Interessante Festivals In Rusland
De Meest Interessante Festivals In Rusland

Video: De Meest Interessante Festivals In Rusland

Video: De Meest Interessante Festivals In Rusland
Video: 5 Biggest Festivals in Russia 2024, April
Anonim

Vakanties, concerten en festivals brengen mensen samen. Maar alleen festivals zijn de enige evenementen die duizenden toeschouwers en deelnemers kunnen verzamelen. Velen van hen zijn lang geleden legendarisch geworden.

De meest interessante festivals in Rusland
De meest interessante festivals in Rusland

Onder binnenlandse evenementen zijn er die terecht populair zijn.

Invasie

Het festival van multi-genre en multi-format muziek wordt gehouden in de open lucht. Voor de eerste keer kwamen de deelnemers aan de ongelooflijke vakantie samen in het Gorbunov Cultuurpaleis in december 1999.

Vijf jaar later werd het evenement verplaatst van onder het dak naar de Tver-regio en vervolgens naar Samara. Het moderne festival duurt drie tot vier dagen. Gewoonlijk is het aantal toeschouwers dat naar "Invasion" komt kijken meer dan 150 duizend mensen.

Zowel populaire muzikanten als beginnende artiesten verschijnen op het podium. De vakantie verenigde alle subculturen van de jeugd. In de zomer verwelkomt het festival duizenden liefhebbers van zware muziek.

De drive regeert drie dagen, het veld is tot de nok gevuld. Alles is tot in het kleinste detail doordacht, zelfs het opladen van mobiele telefoons is voorzien.

De meest interessante festivals in Rusland
De meest interessante festivals in Rusland

MAXIDROM

Het rockfestival is vier jaar ouder dan Invasion en trekt veel sterren aan. Zhanna Aguzarova, Zemfira, Mumiy Troll traden erop op. "Chaif", "Agatha Christie" en andere groepen verrukten ook luisteraars en fans.

Sinds 2003 is het evenement internationaal geworden. Onder zijn gasten waren niet alleen Russen, maar ook inwoners van vele landen van de wereld.

Grushinsky

Dit evenement heeft een speciale plaats in de festivallijst. Het werd voor het eerst gehouden in 1968 in de buurt van Samara. Het evenement is vernoemd naar student Valery Grushin. Tijdens de campagne redde hij kinderen die verdronk in de rivier de Uda.

Het festival trekt elk jaar liefhebbers van zowel binnenlandse bardische liederen als gasten uit de buurlanden. In 2010 kwamen meer dan tweehonderdduizend mensen naar het evenement. Toen werd besloten het evenement uit te stellen naar de Mastryukovsky-meren

Kinotavr

Het unieke festival begon zijn bestaan in 1990. Voor het eerst werd het gehouden in Podolsk bij Moskou. Toen duidelijk werd dat het evenement veel toeschouwers trok, besloten de organisatoren het evenement in Sochi uit te stellen.

De meest interessante festivals in Rusland
De meest interessante festivals in Rusland

De hoofdtaak van "Kinotavr" is niet om populaire films die zijn uitgebracht te bespreken of te evalueren. Zijn doel is om zichzelf en zijn film te kunnen laten zien aan aspirant-regisseurs. Voor debutanten is er een speciale "Perspectief"-nominatie.

Op het festival werden aanvankelijk alleen foto's van binnenlandse regisseurs getoond. Sinds 2011 zijn de regels veranderd. Alle films werden opgenomen in het reglement. Er is maar één beperking: verplichte vertaling in het Russisch.

Wilde munt

Onder de evenementen met een speciaal tintje en extravaganza neemt een etnisch georiënteerd evenement een prominente plaats in. Sinds 2008 begon hij te werken. Zowel volwassenen als kinderen rusten erop. Iedereen zal geïnteresseerd zijn. Jaarlijks nemen tientallen artiesten van over de hele wereld deel aan het evenement.

De organisatoren hebben alle voorwaarden geschapen voor ongewone theaterpremières en fantastische shows. Films worden vertoond in de open lucht.

Ook is er een programma voor baby's uitgedacht. Voor hen worden masterclasses, spelletjes, show en vertel sprookjes gehouden. In het kader van het festival worden een proeverij van ongewone gerechten en een beurs van interessant handwerk georganiseerd.

De meest interessante festivals in Rusland
De meest interessante festivals in Rusland

Snickers Urbania

Een vakantie geboren aan het begin van de jaren 2000 werd georganiseerd voor fans van straatcultuur. Het wordt nu gehouden in alle grote Russische steden.

Op het programma staan extreme sporten zoals parkour, skateboarden, skaten. Er worden breakdance- en beatboxwedstrijden gehouden, freestyle en graffiti gedemonstreerd.

Het is op dit festival dat je jezelf kunt bewijzen op alle gebieden van talent en de kans krijgt om iets meer te bereiken. Binnen elke discipline worden wedstrijden gehouden.

Gevoel

Fans van elektronische dansmuziek worden aangetrokken door het festival "Sensation", dat sinds 2005 wordt gehouden. Geboren in Amsterdam, vindt het plaats in St. Petersburg. De belangrijkste voorwaarde is alleen witte kleding.

Elk jaar worden de regels aangevuld met iets interessants. Dus in 2011 ontvingen alle gasten van het evenement gloeiende handschoenen, glinsterend in de stralen van schijnwerpers.

De meest interessante festivals in Rusland
De meest interessante festivals in Rusland

Steden van Rusland

Het unieke festival van kleine steden in het land wordt al meer dan drie jaar gehouden. Op de toeristenmarkt van het land geeft de vakantie kleine nederzettingen de mogelijkheid om zich te verenigen en zichzelf te promoten.

De belangrijkste taak van de actie is het vormen van een positief beeld van het vaderland. Het eerste festival werd georganiseerd door Uglich, het volgende werd gehouden in Yelabuga, het werd vervangen door Suzdal. Toen nam Tobolsk het stokje over. De vakantie van 2017 stond in het teken van de Russische keuken.

Dobrofest

Op het heldere evenement dat in de buurt van Yaroslavl wordt gehouden, is er entertainment, hiphop en alternatieve muziek. Het evenement werd erkend als een van de beste festivals voor jongeren. De eerste vakantie duurde drie dagen.

De deelnemers waardeerden het aangeboden entertainment ten volle, bezochten een fototentoonstelling, maakten kennis met architecturale installaties. Ook vertoonden ze openluchtfilms voor de deelnemers en organiseerden ze leuke wedstrijden op sportterreinen.

A-ZOV

Het is een van de jongste evenementen die sinds 2011 in de open lucht aan de oevers van de Zee van Azov worden gehouden. Het werd voor het eerst gehouden op de Dolgaya-spit, maar drie jaar later verhuisde het naar het dorp Dolzhanskaya.

De meest interessante festivals in Rusland
De meest interessante festivals in Rusland

De vakantie is in de eerste plaats bedoeld voor liefhebbers van dansmuziek, strandrecreatie, extreme sporten. Het programma omvat aquabike, windsurfen, trialbike, paragliding, parkour, skateboarden.

Talenten van Rusland

Het wedstrijdfestival wordt gehouden voor alle leeftijden. Haar voornaamste taken zijn het ontwikkelen en stimuleren van creativiteit, culturele uitwisseling en het verhogen van de professionaliteit. Er zijn veel nominaties in de vakantie.

De gasten concurreren in choreografie, zang, theatrale kunst en de vaardigheid van het artistieke woord. Modeontwerpers en muzikanten zijn hier welkom.

Leger van Rusland

Jaarlijks vindt in september een grootschalig evenement plaats. Het Academisch zang- en dansensemble van het Russische leger neemt eraan deel. Toeschouwers kunnen luchtafweerraketsystemen en vele andere prestaties en soorten binnenlandse militaire uitrusting zien.

Onder de deelnemers zijn pop- en filmsterren. Ze zijn de jeugd tijdens de vakantie niet vergeten. Fidgets, de winnaars van de New Wave competitie, treden op op het festival.

De meest interessante festivals in Rusland
De meest interessante festivals in Rusland

Holi-kleurenfestival

De vakantie, geboren in India, is ook in Rusland populair geworden. In tegenstelling tot thuis, veranderde het in een tijd van felle kleuren. Dit is een geweldige kans om liefdadigheidsevenementen te houden, een ongewoon evenement.

Het programma omvat masterclasses in Indiase dansen, animatieshows, een verscheidenheid aan wedstrijden, body art, optredens van sterren, thema-souvenirs.

"White Nights" en "Stars of the White Nights"

Een van de bekendste is het jaarlijkse muziekfestival in St. Petersburg. Het International Popular Music Festival wordt sinds 1991 gehouden. Dit evenement is uitgegroeid tot een van de grootste in Oost-Europa.

Sinds 1973 wordt onder dezelfde naam het festival voor klassieke muziek gehouden. Met de geboorte van het nieuwe evenement werd de oude naam, bekend in de kunstwereld, veranderd in Stars of the White Nights.

Veel bekende artiesten treden op tijdens het internationale kunstfestival in mei en juni. De hoofdactie vindt plaats op het podium van het Mariinsky Theater. Er worden echter ook concerten gehouden in Kaliningrad, Pskov, Ivangorod, Vyborg, Moskou en andere steden. op het festival worden opera- en balletvoorstellingen vertoond, concerten van symfonieorkesten gegeven.

De meest interessante festivals in Rusland
De meest interessante festivals in Rusland

Er zijn vele andere even opwindende en opwindende evenementen. Iedereen zal voor zichzelf iets kunnen vinden en veel leuke indrukken opdoen.

Aanbevolen: