Hoe De Dag Van Een Engel Te Kennen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Dag Van Een Engel Te Kennen?
Hoe De Dag Van Een Engel Te Kennen?

Video: Hoe De Dag Van Een Engel Te Kennen?

Video: Hoe De Dag Van Een Engel Te Kennen?
Video: Сказка острова 17 серия русская озвучка (Фрагмент №1) | Ada Masalı 17.Bölüm 1.Fragmanı 2024, Mei
Anonim

Angel Day wordt ook wel naamdag of naamdag genoemd. Dit is een van de belangrijkste dagen voor een orthodoxe christen, de dag van de hemelse beschermheilige van de mens - de heilige wiens naam aan een christen wordt gegeven bij de doop.

Hoe de dag van een engel te kennen?
Hoe de dag van een engel te kennen?

instructies:

Stap 1

Als je de dag van de naamdag of de engel wilt weten, raadpleeg dan de kerkelijke kalender of heiligen. Angel Day is de dag die volgt op de verjaardag van de heilige wiens naam de christen draagt. Dus bijvoorbeeld Anna, die op 20 november werd geboren, heeft op 3 december Angel's day - d.w.z. de dag na de verjaardag, waarop de heilige Anna wordt herdacht, en haar patrones zal de heilige grote martelares Anna van Perzië zijn. Eerder werd aangeraden om deze dagen - de geboorte van een persoon en de herinnering aan een heilige - niet meer dan 40 dagen van elkaar te scheiden. Maar als er tegenwoordig geen herinnering is aan zo'n heilige, kies dan toch de dichtstbijzijnde datum na de geboorte.

Stap 2

Zoek, indien mogelijk, uit hoe u de naam hebt gekregen. Vaak kiezen ouders van tevoren een naam voor hun kind, met een speciale liefde voor een van de heiligen, en dan wordt de dag van de engel niet langer geassocieerd met de verjaardag.

Stap 3

Houd bij het bepalen van de dag van de Engel rekening met nog een nuance: op de Bisschoppenraad in 2000 werden de Nieuwe Martelaren Belijders van Rusland verheerlijkt. Dus als u vóór 2000 bent gedoopt, kies dan uw heilige uit de heiligen die vóór 2000 zijn verheerlijkt. Als uw naam bijvoorbeeld Catharina is en u bent gedoopt vóór de verheerlijking van de nieuwe martelaren, dan is uw heilige St. grote martelares Catharina. Als je gedoopt bent na het Concilie, kies dan de heilige Catharina, wiens herinneringsdatum dichter bij je verjaardag ligt.

Stap 4

Minder gebruikt, maar acceptabel is de traditie om een naamdag te kiezen, in overeenstemming met de dag waarop een bijzonder gerespecteerde beroemde heilige wordt geëerd, ongeacht de nabijheid van de locatie van deze dag tot de verjaardag van de persoon. Als de naam van een kind bijvoorbeeld Yaroslav is en hij is geboren op 2 oktober 2006, dan kan zijn Engelendag 5 maart zijn, wanneer Yaroslav de Wijze wordt geëerd, heilig verklaard op 8 december 2005.

Aanbevolen: