Hoe De Dag Van De Engel Te Vieren?

Inhoudsopgave:

Hoe De Dag Van De Engel Te Vieren?
Hoe De Dag Van De Engel Te Vieren?

Video: Hoe De Dag Van De Engel Te Vieren?

Video: Hoe De Dag Van De Engel Te Vieren?
Video: Dit kan absoluut niet op jouw Engelendag. 2024, Mei
Anonim

Naamdagen, ook wel de dag van de engel genoemd, worden als een speciale feestdag beschouwd. Deze dag is opgedragen aan de hemelse beschermheilige, die niet alleen een persoon op aarde beschermt tegen problemen, maar hem ook voor God vraagt. Zo'n uitzonderlijke dag moet exclusief besteed worden, anders dan andere weekdagen.

Hoe de dag van de engel te vieren?
Hoe de dag van de engel te vieren?

instructies:

Stap 1

Organiseer op Engelendag een feestelijke maaltijd voor je beste vrienden en familie. Onthoud dat naamdagen altijd op een vastendag vallen, dus bereid alleen lente-traktaties voor gasten.

Stap 2

Bak bijvoorbeeld een brood of taart. Als er niet veel gasten op het feest zijn, presenteer dan een kleine taart aan iedereen, waarmee u uw dankbaarheid uitdrukt voor hun komst in het huis.

Stap 3

Nodig zeker je peetouders uit voor deze feestdag, want zij worden beschouwd als de meest geëerde gasten, die zeker het mooiste en lekkerste stuk taart moeten achterlaten.

Stap 4

Bereid een gerecht voor dat de naam van uw beschermengel of zijn daden zou aangeven (vis voor Peter's naamdag of taarten met munten erin verborgen op St. Matthew's day).

Stap 5

Stel rode wijn voor van sterke dranken, die niet in tegenspraak is met de kerkelijke canons. Het is beter om op engelendag geen andere alcoholische dranken te drinken: dit wordt als onaanvaardbaar beschouwd.

Stap 6

Probeer een gezellige huiselijke sfeer te creëren, want de dag van een engel is een stille en kalme communicatie die spirituele verrijking en vreugde brengt. Dim de lichten, plaats kaarsen, gebruik geur- en engelvormige kaarsen

Stap 7

Versier je huis met foto's van je engel of gebeurtenissen uit zijn leven. Gebruik ook symbolische tekeningen, speciale ovenschalen, veelkleurige vlaggen met borduurwerk van het gezicht van de beschermengel.

Stap 8

Beperk jezelf niet tot een maaltijd met goede vrienden. Bezoek de tempel op de dag van je beschermheer. Bereid u zo mogelijk van tevoren voor op biecht en communie, zodat de verordeningen op die dag kunnen worden verricht.

Stap 9

Leer een gebed opgedragen aan je beschermengel (of de eenvoudigste, bestaande uit meerdere regels), met woorden van dankbaarheid. Zeg het voor het begin van het feestelijke feest. Voer desgewenst een kort gezang (kontakion) uit, dat vertelt over de dogmatische betekenis van de engel.

Stap 10

Als een vriend een naamdag heeft, maak dan een speciaal, heel persoonlijk cadeau voor hem klaar, bijvoorbeeld een mok met zijn naam, een boek over zijn patroonheilige, een icoon met een afbeelding van een engel of een persoonlijk amulet.

Aanbevolen: