Welke Gedenkwaardige Data Worden Gevierd Op 12 September?

Inhoudsopgave:

Welke Gedenkwaardige Data Worden Gevierd Op 12 September?
Welke Gedenkwaardige Data Worden Gevierd Op 12 September?

Video: Welke Gedenkwaardige Data Worden Gevierd Op 12 September?

Video: Welke Gedenkwaardige Data Worden Gevierd Op 12 September?
Video: Weersverwachting 10 september 2024, April
Anonim

12 september is een onopvallende dag voor de kalender, er is geen staats- of kerkelijke feestdag. Het is echter op deze dag dat programmeurs worden gefeliciteerd, die al enkele jaren hun professionele vakantie op 12 september vieren.

Senioren dag
Senioren dag

Versleutelde voortgang

12 september is de officieel goedgekeurde datum waarop werknemers van zo'n moeilijk intellectueel beroep als programmeurs samenkomen om hun specialiteitsdag te vieren.

Elke 258 dagen van het jaar, een soort symbool van de acht-bits byte, eren programmeurs over de hele wereld de beste, verzamelen zich in een kring van collega's om prestaties en overwinningen te vieren. Deze datum behoort tot de categorie van de zogenaamde versleutelde, met een logische verklaring.

Het is interessant dat deze datum ook de dag is van mensen met een creatief beroep die cultuur naar de massa brengen. Kunstenaars, portretschilders, landschapsschilders, mensen die symbool staan voor universele menselijke waarden kunnen 12 september met recht als hun professionele vakantie beschouwen.

Senioren dag

In Canada is deze septemberdag gewijd aan grootouders, en op 12 september wordt een eerbetoon van respect en liefde gebracht aan de eerbiedwaardige oude dag. Deze feestdag is uitgevonden door een gewone huisvrouw, opgepikt en verspreid over het hele Amerikaanse continent.

Het is op deze dag dat het de gewoonte is om speciale aandacht te besteden aan oude mensen, samen met hen oude fotoalbums te bekijken, herinneringen op te halen, naar grappige verhalen uit het verleden te luisteren en kampioenschappen te houden in hun favoriete bordspellen. In de centrale straten van steden is het op 12 september toegestaan om campings op te zetten met alle voorzieningen. Kleinkinderen en achterkleinkinderen bereiden speciale geschenken voor hun geliefde familieleden in de vorm van boeken, boeketten en ansichtkaarten.

Op 12 september viert Polen de dag van de overwinning van Jan Sobieski III op het leger van de Turkse vizier Kara Mustafa Pasha, op dezelfde dag, maar enkele eeuwen later, trouwde John F. Kennedy met Jacqueline Lee Bouvier.

Pizzadag

Maar in Napels, op deze datum, valt periodiek een grappige vakantie onder de symbolische naam Pizza Day, deze oude en mooiste stad ter wereld wordt beschouwd als de voorouder van dit gerecht. Duizenden toeristen, die de bedwelmende geuren van specerijen willen voelen, slenteren door de straten van de stad en streven ernaar om op deze dag naar Napels te komen om te genieten van de triomf van smaak, die bijna elf dagen op rij duurt.

12 september is een belangrijke dag voor de kosmonautiek van de 20e eeuw: in 1959 werd de Vostok-L-raket gelanceerd vanaf Baikonoer en in 1992 werd de Endeavour-shuttle gelanceerd vanaf Cape Canaveral.

Opgemerkt moet worden dat zo'n eetbaar gerecht als pizza, waarvan het prototype zich over de landen van de oude en moderne wereld heeft verspreid, zijn moderne uiterlijk heeft gekregen in Napels en met recht als een traditioneel Italiaans gerecht kan worden beschouwd.

Aanbevolen: