Feestdagen, Belangrijke Evenementen, Gedenkwaardige Data, Die Worden Gevierd Op 26 Mei

Inhoudsopgave:

Feestdagen, Belangrijke Evenementen, Gedenkwaardige Data, Die Worden Gevierd Op 26 Mei
Feestdagen, Belangrijke Evenementen, Gedenkwaardige Data, Die Worden Gevierd Op 26 Mei

Video: Feestdagen, Belangrijke Evenementen, Gedenkwaardige Data, Die Worden Gevierd Op 26 Mei

Video: Feestdagen, Belangrijke Evenementen, Gedenkwaardige Data, Die Worden Gevierd Op 26 Mei
Video: Het Weer 26 juni 2012 2024, April
Anonim

26 mei in de kalender is gemarkeerd als de naamdag van verschillende orthodoxe heiligen: Alexander, Vasily, Sergei, George (Yegor en Yuri), Efim, Irina en Olga. De seculiere kalender stelt voor om op deze dag verschillende interessante feestdagen te vieren.

Russische zakenlieden vieren hun professionele vakantie op 26 mei May
Russische zakenlieden vieren hun professionele vakantie op 26 mei May

Zakelijke vakantie

De belangrijkste officiële feestdag op 26 mei is de Dag van het Russische Ondernemerschap. Het is onlangs toegevoegd aan de lijst met feestdagen. De president van Rusland ondertekende het overeenkomstige decreet in de herfst van 2007 en een paar maanden later begonnen ze het te vieren. Gewoonlijk houden zakenlieden en publieke organisaties die hen verenigen op 26 mei rondetafelgesprekken, consultaties, seminars en tentoonstellingen, wisselen ervaringen uit of organiseren gewoon een aangename vakantie voor collega's.

Voor het eerst werd ondernemersactiviteit in ons land gelegaliseerd in de dagen van de USSR. In 1986 werd zelfs een wet "Over individuele arbeidsactiviteit" aangenomen.

Het recht om zaken te doen is zelfs vastgelegd in de grondwet van de Russische Federatie. Toegegeven, tot dusver zijn er op dit gebied veel problemen, ook die in verband met bureaucratie. Een aantal maatschappelijke activisten beschouwt de invoering van de Dag van het Russische Ondernemerschap dan ook als een voorbarige maatregel.

De sneeuwluipaard redden

In Altai wordt op 26 mei de Dag van de Sneeuwluipaard gevierd. Deze eco-vakantie staat in het teken van een dier dat vandaag op de rand van uitsterven staat. Door stroperij is de populatie sneeuwluipaarden gedaald tot tweehonderd. De vacht van de sneeuwluipaard, zoals deze katachtigen ook wel worden genoemd, glinstert prachtig met parel- en rokerige tinten en is erg duur. De barbaarse uitroeiing van luipaarden dreigt in de toekomst de wereld zonder deze diersoort te verlaten.

Op Luipaarddag maken jonge Altai-mensen meestal knutselwerk, tekenen muurkranten en treden op met als thema het redden van sneeuwluipaarden. En zelfs gasten uit andere landen komen op 26 mei naar het Altai-festival.

Ik hou van mijn paard…

Een andere feestdag op 26 mei is onofficieel, hoewel heel schattig. Het is ruiterdag. Er zijn geen speciale vieringen bij deze gelegenheid, hoewel de eigenaren van de stallen en het personeel van de renbanen soms wedstrijden of gewoon bijeenkomsten van paardenliefhebbers organiseren. De meesten van hen denken dat Horseman's Day een goede reden is om hun huisdieren te trakteren op wortelen of appels. Bovendien zijn paarden tegenwoordig nog steeds erg nuttig voor mensen. Voor kinderen met hersenverlamming is hippotherapie bijvoorbeeld een kans om het lichaam fysiek te versterken en positieve emoties te krijgen door te communiceren met een goedaardig dier.

Als al deze redenen om van deze dag een feestdag te maken niet inspireren, let dan op de historische data, waar mei over het algemeen rijk aan is. Op 26 mei 1761 ontdekte Mikhail Lomonosov dat er een atmosfeer is op Venus, en in 1768 beval Catherine II om een monument voor Peter I op te richten, dat Pushkin later "The Bronze Horseman" zou noemen.

Volgens de nationale kalender, 26 mei - Lukerya Komarnitsa. De overvloed aan muggen op deze dag belooft een oogst van paddenstoelen en muggen - bessen.

Bovendien vond in 1868, op 26 mei, de laatste openbare executie plaats in Engeland, in 1947 werd de doodstraf in de USSR verboden (hoewel de beslissing drie jaar later werd geannuleerd).

Aanbevolen: