Feestdagen, Belangrijke Evenementen En Gedenkwaardige Data Gevierd Op 20 Mei

Inhoudsopgave:

Feestdagen, Belangrijke Evenementen En Gedenkwaardige Data Gevierd Op 20 Mei
Feestdagen, Belangrijke Evenementen En Gedenkwaardige Data Gevierd Op 20 Mei

Video: Feestdagen, Belangrijke Evenementen En Gedenkwaardige Data Gevierd Op 20 Mei

Video: Feestdagen, Belangrijke Evenementen En Gedenkwaardige Data Gevierd Op 20 Mei
Video: Feestdagen in Nederland 2024, April
Anonim

Voor sommigen is 20 mei de meest gewone dag en een datum die niets zegt. Maar het blijkt dat het wordt geassocieerd met een aanzienlijk aantal belangrijke evenementen, vakanties en gedenkwaardige data, waarvan het handig is om te weten.

Monument voor de piloot A. P. Maresiev
Monument voor de piloot A. P. Maresiev

20 mei: historisch belangrijke gebeurtenissen en gedenkwaardige data

Dus, wat maakte deze dag anders in de wereld en de nationale kalender?

1. Op 20 mei 1754 werd een keizerlijk decreet aangekondigd over de opening van de eerste bank in Rusland.

2. Op 20 mei 1862 vond een belangrijke gebeurtenis op staatsniveau plaats in de Verenigde Staten - de Federal Homestead Act (landpercelen) werd aangenomen. Vanaf nu ontvingen allen die Amerikaans staatsburger zijn gratis landpercelen van een gespecialiseerd gratis grondfonds. Je hoefde alleen het inschrijfgeld te betalen. Het bedrag was 10 dollar en de grootte van een volkstuin was niet meer dan 65 hectare.

De Homestead Act was in de Verenigde Staten al meer dan 100 jaar van kracht en werd pas in 1976 ingetrokken.

3. Op 20 mei 1916 besloten de inwoners van de stad Berlijn in Canada haar naam te wijzigen om niets met Duitsland te maken te hebben. Dus deze stad werd Kitchener.

4. Sinds 1992, na de massale executie van vluchtelingen uit Zuid-Ossetië door Georgische troepen, wordt 20 mei beschouwd als de dag van nationale rouw in Ossetië. Deze tragische gebeurtenis vond plaats niet ver van het Ossetische dorp Zar op 20 mei 1992. Toen werden 36 mensen van dichtbij neergeschoten.

Wat wordt er in de wereld gevierd op 20 mei?

Mei is rijk aan feestdagen, maar de meest bekende data zijn alleen de 1e en 9e van deze maand. Veel andere dagen van deze maand worden echter geassocieerd met belangrijke gebeurtenissen die gevierd kunnen worden. Op 20 mei viert de wereld bijvoorbeeld:

1. Verjaardag van de wereldberoemde piloot van de USSR, Held van de Sovjet-Unie Alexei Petrovich Maresyev (20 mei 1916). Tijdens de Grote Patriottische Oorlog slaagde hij erin 11 fascistische vliegtuigen neer te schieten, en 7 daarvan - na ernstig gewonde benen.

Zelfs na een moeilijke operatie (amputatie vanwege ontwikkeld gangreen) en zonder benen, vloog Meresiev nog steeds en vocht met succes tegen vijanden in de lucht.

Tijdens de oorlog maakte deze piloot ongeveer 100 vluchten. Voor zijn vaardigheid en moed ontving Aleksey Petrovich de titel van Held van de Sovjet-Unie. Later vormden zijn leven en heldendaden de basis van het boek van Boris Polevoy getiteld 'The Story of a Real Man'.

2. City Day, die wordt gevierd in Kaunas. Het is de op een na grootste en belangrijkste stad van Litouwen met een oude geschiedenis en culturele tradities. Daarnaast wijdverbreide artistieke ambachten.

3. Wereld Metrologie Dag. Het was op deze dag in 1875 dat 17 landen de "Metric Convention" ondertekenden, op basis waarvan de International Organization of Weights and Measures werd opgericht.

4. Dag van de bankmedewerker in Oekraïne. Hij werd in 2004 bij decreet van de president van dit land benoemd om het belang van het banksysteem voor de ontwikkeling van de staat te benadrukken.

5. Verjaardag van jeans. Deze feestdag wordt traditioneel gevierd op 20 mei, aangezien het op deze dag in 1873 was dat Levi Strauss een vergunning kreeg om broeken met klinknagels op hun zakken te naaien.

Aanbevolen: