Feestdagen, Belangrijke Evenementen, Gedenkwaardige Data Gevierd Op 25 Mei

Inhoudsopgave:

Feestdagen, Belangrijke Evenementen, Gedenkwaardige Data Gevierd Op 25 Mei
Feestdagen, Belangrijke Evenementen, Gedenkwaardige Data Gevierd Op 25 Mei

Video: Feestdagen, Belangrijke Evenementen, Gedenkwaardige Data Gevierd Op 25 Mei

Video: Feestdagen, Belangrijke Evenementen, Gedenkwaardige Data Gevierd Op 25 Mei
Video: Fanfare Psalm 150 Dinxperlo - The Lost Labyrinth deel1 2024, April
Anonim

De eerste associaties die opkomen bij het noemen van de meivakantie zijn natuurlijk May Day en Victory Day. Maar in werkelijkheid is elke dag van het jaar een kleine vakantie, en vaak meer dan één. Als u een speciale lijst bekijkt, zult u merken dat mei buitengewoon rijk is aan belangrijke datums. Wat valt er te noteren op de 25e?

Feestdagen, belangrijke evenementen, gedenkwaardige data gevierd op 25 mei
Feestdagen, belangrijke evenementen, gedenkwaardige data gevierd op 25 mei

Dag van de filoloog

Op 25 mei wordt de Dag van de Filoloog gevierd. Dit is een professionele vakantie voor alle mensen met een filologische opleiding en die zich hebben begeven in gebieden als taalkunde, taalkunde, bibliothecaris, onderwijs, enz. Filologie is de algemene benaming voor een hele groep verschillende disciplines, zoals literatuurkritiek, tekstkritiek, etc. In Rusland valt de Dag van de Filoloog praktisch samen met de Dag van de Slavische Geschreven Taal en Cultuur, die op de 24e valt. Maar als de dag van de filoloog voornamelijk wordt gevierd door studenten en docenten, dan wordt de Dag van de Slavische Geschreven Taal gevierd door alle orthodoxe gelovigen, omdat het valt op de herdenkingsdag van de heiligen Cyrillus en Methodius.

De Dag van de Filoloog wordt gevierd na de Dag van de Slavische Geschreven Taal

Dag van de drogist

Mei is rijk aan beroepsvakanties. Op de 25e wordt, samen met de Dag van de Filoloog, de Dag van de Chemicus gevierd. Het werd in 1980 opgericht door het decreet van het presidium van de Opperste Sovjet van de USSR "Op feestdagen en gedenkwaardige data." Net als de dag van de filoloog wordt de dag van de chemicus voornamelijk gevierd door studenten. De vakantie heeft een aantal ongebruikelijke tradities, bijvoorbeeld elk jaar wordt het gehouden onder het teken van een of ander element van het periodiek systeem.

Afrika Dag

De grootste feestdag die op de 25e wordt gevierd, is natuurlijk de Dag van Afrika, waarmee de Week van Solidariteit met de volkeren van de niet-zelfbesturende gebieden wordt geopend. De Algemene Vergadering van de VN stelde voor om de gedenkwaardige datum in 1999 te vieren. Het nummer is niet toevallig gekozen: 25 mei is de officiële Dag van de Bevrijding van Afrika.

Nation Day in Argentinië

De datum van 25 mei is van groot belang voor de Argentijnen. Op deze dag vieren ze de Dag van de Natie, een van de belangrijkste feestdagen. De tweede naam is Revolution Day. Meer dan tweehonderd jaar geleden, in mei 1810, slaagden de Argentijnen erin een junta op te richten - de eerste regering die onafhankelijk was van Spanje.

Wereld schildklier dag

25 mei is een belangrijke datum voor de European Thyroid Association, die zich bezighoudt met onderzoek naar de schildklier en zijn ziekten. Op haar initiatief werd in 2009 Wereld Schildklierdag ingevoerd. Het doel van de Vereniging was om de aandacht te vestigen op gezondheidsproblemen, het niveau van het publieke bewustzijn over de preventie en behandeling van haar ziekten te verhogen.

Op deze dag worden conferenties, forums, lezingen en seminars over de hele wereld gehouden, waar kwesties van diagnose, behandeling en preventie van schildklieraandoeningen worden besproken.

Dag van het Turkmeense tapijt

Turkmeense Tapijtdag is een rollende feestdag die wordt gevierd op de laatste zondag van mei en in 2014 op de 25e valt. Sinds 1992 is het een feestdag en wordt het gehouden in 's werelds enige Turkmeense Tapijtmuseum, gelegen in Ashgabat.

Aanbevolen: