Welke Feestdagen, Belangrijke Gebeurtenissen, Gedenkwaardige Data Worden Gevierd Op 31 Mei

Inhoudsopgave:

Welke Feestdagen, Belangrijke Gebeurtenissen, Gedenkwaardige Data Worden Gevierd Op 31 Mei
Welke Feestdagen, Belangrijke Gebeurtenissen, Gedenkwaardige Data Worden Gevierd Op 31 Mei

Video: Welke Feestdagen, Belangrijke Gebeurtenissen, Gedenkwaardige Data Worden Gevierd Op 31 Mei

Video: Welke Feestdagen, Belangrijke Gebeurtenissen, Gedenkwaardige Data Worden Gevierd Op 31 Mei
Video: Erik Borgman : Wij zijn niet het centrum van de wereld 2024, April
Anonim

Elke dag van het jaar is gevuld met interessante gedenkwaardige gebeurtenissen. Het volstaat om door de kalender of het geschiedenisboek te bladeren om erachter te komen hoeveel feestdagen er op een bepaalde datum kunnen worden gevierd, bijvoorbeeld 31 mei.

31 mei - Geen Tabaksdag
31 mei - Geen Tabaksdag

Stop met roken, stap op ski's

Sinds 1988 wordt op 31 mei over de hele wereld No Tobacco Day gevierd. Dit idee werd voorgesteld door de Wereldgezondheidsorganisatie. Artsen en sociale activisten hoopten dat mensen dankzij deze datum meer zouden nadenken over de gevaren van roken en dat het probleem van tabaksgebruik zou verdwijnen.

Volgens de WHO verergert roken het beloop van minstens 25 ziekten.

Elk jaar stellen de VN en de WHO voor om 31 mei onder een bepaald motto door te brengen. In 2004 was het thema van de dag "Tabak en armoede: een vicieuze cirkel", in 2008 - "Jeugd zonder tabak", in 2013 - "Verbod op reclame, promotie en sponsoring van tabaksbedrijven", enz. Op deze dag worden over de hele wereld verschillende conferenties, acties en zelfs flashmobs gehouden om de tabaksepidemie te verslaan.

Heldere hoofden

Een andere grootschalige feestdag op 31 mei is veel positiever - dit is Wereld Blondjesdag. De date, hoewel onofficieel, is geliefd bij veel vrouwen en hun fans. Het idee van de vakantie werd geboren in Rusland, en een paar jaar lang reikten ze in Moskou zelfs een speciale Diamond Hairpin-prijs uit aan de meest opvallende blondines - zakenvrouwen, sociale activisten, atleten, enz.

Sommige dames pleiten voor de officiële erkenning van deze dag en zelfs voor de bescherming van de rechten van blondines, aangezien hun aantal in de wereld voortdurend afneemt. In amper een halve eeuw daalde hun aandeel in de wereldbevolking van 49% naar 14%. Volgens een aantal wetenschappers zullen er in 2202 geen blonde aardbewoners meer zijn. Hun tegenstanders zijn er echter zeker van dat hiervoor geen voorwaarden zijn.

Tot nu toe vinden op deze dag alleen stripparades en schoonheidswedstrijden voor blondines plaats, vooral omdat ze in mei in de straten van steden kunnen worden georganiseerd.

serieuze vakantie

Er is ook een goede gelegenheid voor viering op 31 mei - de Dag van de Russische balie. Het verscheen vrij recent. In 2002 werd in Rusland de federale wet "Op belangenbehartiging en de advocatuur in de Russische Federatie" ondertekend. Het document regelt alle aspecten van belangenbehartiging en stelt de regels vast voor het werk van advocaten. Drie jaar later, in het voorjaar van 2005, besloten de deelnemers aan het volgende Al-Russische Congres van Advocaten om de dag van de ondertekening van de wet als hun professionele feestdag te aanvaarden.

Overzeese redenen:

Bovendien wordt 31 mei in Groot-Brittannië beschouwd als de dag van de lente, in Turkmenistan - de dag van het Turkmeense tapijt, en in Abchazië op deze dag zijn de slachtoffers van de Kaukasische oorlog, die aan het einde van de 19e eeuw plaatsvond, herinnerde.

Aan het einde van de 19e eeuw werden de bergvolkeren met geweld uit de Kaukasus verdreven en vluchtten ze naar andere landen. Ze konden hun cultuur alleen behouden door het feit dat ze werden gehouden door gemeenschappen in een vreemd land.

Voor boeddhisten is 31 mei belangrijk als de geboortedag van Boeddha Shakyamuni, en voor historici als de verjaardag van de slag bij Kalka. Inderdaad, in 1223 begon het Tataars-Mongoolse juk met haar, wat de loop van de Russische geschiedenis veranderde.

Aanbevolen: