Hoe Wordt De Dag Van De Bejaarde Gevierd?

Inhoudsopgave:

Hoe Wordt De Dag Van De Bejaarde Gevierd?
Hoe Wordt De Dag Van De Bejaarde Gevierd?

Video: Hoe Wordt De Dag Van De Bejaarde Gevierd?

Video: Hoe Wordt De Dag Van De Bejaarde Gevierd?
Video: HOE SLIM ZIJN SCHOLIEREN IN PURMEREND .... ? 😂🤦🏼‍♂️ (KERST SPECIAL) | #SCHOOLTOUR 18 2024, April
Anonim

De Dag van de Ouderen is een internationale feestdag die over de hele wereld wordt gevierd. Volgens het besluit van de Algemene Vergadering van de VN wordt het sinds 1991 op 1 oktober gevierd. Op deze dag worden verschillende concerten en feestelijke evenementen georganiseerd, mensen over de hele wereld feliciteren en eren mensen van oudere familieleden.

Hoe wordt de dag van de bejaarde gevierd?
Hoe wordt de dag van de bejaarde gevierd?

instructies:

Stap 1

Het besluit om de dag van de bejaarde op 1 oktober te vieren werd genomen tijdens de 45e zitting van de Algemene Vergadering van de VN op 14 december 1990. De eerste vieringen, die plaatsvonden op de vastgestelde datum, vonden plaats in 1991. Aanvankelijk heette de feestdag de Internationale Dag van de Ouderen, maar later werd de bewoording aangepast. Het heet nu de Internationale Dag van de Ouderen.

Stap 2

Op de Internationale Dag van de Ouderen worden door verenigingen ter bescherming van de rechten van ouderen verschillende vieringen en festivals georganiseerd. Over de hele wereld proberen ze met deze datum verschillende liefdadigheidsvieringen of acties te laten samenvallen.

Stap 3

In 2001 nam Rusland een resolutie aan met de titel "Over de problemen van ouderen". Besloten is om de VN-aanbevelingen met betrekking tot de viering van de dag van de ouderen te benadrukken. Er werd besloten om de Internationale Dag in Rusland te vieren door de door de Verenigde Naties voorgestelde datum op 1 oktober aan te nemen. In het kader van de vakantie is het voorgeschreven om verschillende evenementen te houden; om hun plan op te stellen en hun bedrijf te bewaken, komt elk jaar een speciale commissie samen.

Stap 4

Volgens de wensen van de VN moeten de evenementen op de dag van de ouderen erop gericht zijn mensen langer te laten leven en de ouderdom interessanter en diverser te maken. “Het leven moet op elke leeftijd voldoening en vreugde brengen” is het motto van de initiatiefnemers van de Dag van de Ouderen.

Stap 5

In sommige Scandinavische landen is de viering van de dag van de ouderen zo groot dat zelfs de centrale televisie haar programma verandert, in een poging rekening te houden met de wensen en smaken van het leeftijdssegment van het publiek.

Stap 6

Om de dag van een oudere met uw gezin te vieren, kunt u grootouders uitnodigen of bezoeken. Je kunt iets bijzonder lekkers op tafel zetten, cadeaus geven, helpen met schoonmaken of andere nuttige en goede daden voor ze doen. Het is belangrijk dat de viering van de dag van de bejaarde niet beperkt blijft tot de datum van alleen 1 oktober. Gepensioneerden zouden ook meer aandacht aan de rest van het jaar moeten besteden - het was om mensen te helpen dit te begrijpen dat de vakantie werd ingesteld.

Aanbevolen: