Wat Zijn Strandbibliotheken

Wat Zijn Strandbibliotheken
Wat Zijn Strandbibliotheken

Video: Wat Zijn Strandbibliotheken

Video: Wat Zijn Strandbibliotheken
Video: strandbibkliotheek makkum 2024, April
Anonim

Helaas kan een strandvakantie soms saai zijn, vooral als er geen familie en vrienden in de buurt zijn. Natuurlijk is zonnebaden en zwemmen aangenaam, maar alleen wordt het al snel saai. Daarom is op sommige stranden een zeer interessante innovatie verschenen, waarmee u meer informatief kunt rusten aan de oevers van een rivier of zee.

Wat zijn strandbibliotheken
Wat zijn strandbibliotheken

Een groot aantal mensen ontspant het liefst op het strand met een interessant boek in de hand. Het blijkt dat sommige van de belangrijkste stranden elke zomer echte bibliotheken hebben. Om een boek te nemen, is registratie en betaling helemaal niet vereist, je hoeft alleen maar naar het rek te gaan en het werk te selecteren waarin je geïnteresseerd bent.

In sommige landen is een nieuw interessant project gestart, genaamd "Beach Libraries". Ze zijn al te vinden op het strand "Gold Coast", dat is gelegen in Odessa in Oekraïne, in Italië op de stranden van Montecorice, Castellabate en Pollica-Acciaroli, evenals in Nederland op het strand van de havenstad IJmuiden. Hier kunt u geheel gratis een boek huren waarin u geïnteresseerd bent en er een uur of twee in lezen.

Deze innovatie maakt het leven van toeristen en mensen die graag van de zon genieten aan de oever van het stuwmeer een stuk gemakkelijker, want nu hoef je geen boeken meer mee te nemen van huis. In de strandbibliotheek kun je een boek of tijdschrift naar keuze lenen. Natuurlijk, als je de rustplaats verlaat, moet je het boek teruggeven.

Het wordt aangemoedigd en toegestaan om de fondsen van strandbibliotheken aan te vullen met gelezen eigen boeken uit huisarchieven. Voor liefhebbers van lezen worden speciaal geïnstalleerde parasols aangeboden, die zijn geïnstalleerd op plaatsen ver van de kustlijn, geïsoleerd van het opspattende water en het lawaai van toeristen. Aan het einde van het zomerseizoen worden alle publicaties overgebracht naar speciale repositories, waar ze wachten op de volgende zomer en nieuwe lezers.

De strandbibliotheek in Odessa heeft ongeveer 400 boeken, sommige in een vreemde taal, ontworpen voor toeristen uit de buurlanden. Op het strand "Gold Coast" is het toegestaan om boeken mee te nemen om thuis te lezen, daarna terug te brengen of in ruil een ander werk uit de thuisbibliotheek mee te nemen.

Aanbevolen: