Hoe Strandbibliotheken Werken

Hoe Strandbibliotheken Werken
Hoe Strandbibliotheken Werken

Video: Hoe Strandbibliotheken Werken

Video: Hoe Strandbibliotheken Werken
Video: HOE VAL JE VEILIG?! - TOPDOKS EXTRA 2024, Mei
Anonim

Het innovatieve project "Beach Libraries" stelt u in staat om tijd op zee door te brengen met voordelen, niet alleen voor het lichaam, maar ook voor de ziel. Het idee om een openluchtbibliotheek te creëren is van de organisatie voor de bescherming van het milieu in de Italiaanse stad Castellabate.

Hoe strandbibliotheken werken
Hoe strandbibliotheken werken

Dit idee was een enorm succes onder de stedelingen en toeristen. Na verloop van tijd verschenen er geïmproviseerde boekenkasten aan de kust van andere steden in Italië, maar ook in Nederland en Oekraïne. Steeds meer mensen ontspannen het liefst aan zee met een boeiend boek in de hand. Bovendien zijn er geen documenten of geld nodig om lectuur mee te nemen op het strand, je hoeft alleen maar naar de plank te gaan en te kiezen wat je interesseert.

Dit project maakt het leven van toeristen en gewone mensen die graag in de zon liggen het leven een stuk gemakkelijker, aangezien het nu niet meer nodig is om zware boeken van huis mee te nemen. De voorraden van de strandbibliotheek zijn gevuld met literatuur voor elke smaak.

De werking van de European Beach Library is gebaseerd op het principe van de gewone leeszaal. Iedereen kan gratis een boek of tijdschrift huren. Bij het verlaten van de rustplaats verbindt de lezer zich ertoe het boek op zijn plaats terug te brengen. Voor het gemak van liefhebbers van lezen op het strand, worden aan de kust aparte afgelegen hoekjes gecreëerd die zijn uitgerust met parasols. Deze plaatsen beschermen bibliofielen op betrouwbare wijze tegen het lawaai, de wind en de opspattende zee.

Daarnaast vullen de organisatoren de fondsen van de strandbibliotheken graag aan door boeken van lezers te doneren. Na het einde van het strandseizoen keert alle literatuur terug naar zijn plaats in de openbare bibliotheken van de stad.

De Odessa Beach Library heeft een fonds van 400 boeken. Bezoekers krijgen een grote verscheidenheid aan leesmateriaal aangeboden: van de nieuwste detectiveromans van Daria Dontsova tot de onsterfelijke werken van Russische en wereldklassiekers. Buitenlandse toeristen kunnen boeken in hun moedertaal ophalen. Trouwe inwoners van Odessa laten lezers lectuur meenemen om thuis te lezen, op voorwaarde dat het boek wordt teruggebracht naar de bibliotheek of wordt vervangen door een ander werk van gelijke waarde.

Aanbevolen: