Insectenbeten: Hoe Te Voorkomen En Hoe Te Behandelen?

Inhoudsopgave:

Insectenbeten: Hoe Te Voorkomen En Hoe Te Behandelen?
Insectenbeten: Hoe Te Voorkomen En Hoe Te Behandelen?
Anonim

De zomer is de tijd waarin je elke vrije minuut in de natuur wilt doorbrengen: picknicks organiseren, zwemmen, zonnebaden, wandelen. Maar deze regenboogfoto heeft een keerzijde: in de zomer worden bloedzuigende en stekende insecten actief, wat voor veel overlast zorgt. Om ze pijnloos te ontmoeten, moet je weten hoe je insectenbeten kunt voorkomen en hoe je ze moet behandelen.

Insectenbeten: hoe te voorkomen en hoe te behandelen?
Insectenbeten: hoe te voorkomen en hoe te behandelen?

Natuurlijke insectenwerende middelen

полынь
полынь

Muggen worden afgeschrikt door de aroma's van anijs, pepermunt, alsem, jeneverbes, citronella. Koop een natuurlijke etherische olie van een of meer van de genoemde planten, een parfumspray, kwaliteitsvodka of alcohol. Meng 50 ml wodka met 10 ml olie en giet in een spuitfles. Breng het product aan op open delen van het lichaam, vermijd contact met slijmvliezen en ogen. Voor kinderen kunt u een waterige oplossing van oliën in dezelfde verhouding bereiden of essentiële oliën mengen met gewone plantaardige olie om brandwonden te voorkomen.

Om de muggen af te schrikken - kleine zwarte muggen die zeer pijnlijk steken vooral in het gebied waar je de pols kunt voelen (polsen, nek, oksels) - is een vanilline-oplossing uitstekend. Los 1 g kristallijn poeder (1 sachet) op in 100 ml water en giet het in een spuitfles.

Hoe zich te gedragen bij het aanvallen van insecten

image
image

Bijen en wespen vallen in uitzonderlijke gevallen aan als ze gevaar voelen. Bovendien, als een bij steekt en sterft, kan de wesp het herhaaldelijk doen. Daarom, als een of meer stekende insecten om je heen vliegen, zwaai dan niet met je handen, probeer ze niet weg te jagen of te doden. Ze hebben een stijf lichaam dat niet zo gemakkelijk te verwonden is, maar een insect kan gemakkelijk kwaad worden. Als u of uw kind iets zoets vasthoudt - drinken, snoep of ijs - kunt u het het beste voorzichtig op de grond plaatsen en weggaan.

Als je het bos in gaat, draag dan geen felgekleurde kleding en gebruik geen parfum met een zoete geur. Als je wordt aangevallen door meerdere wespen of bijen, betekent dit dat hun bijenkorf in de buurt kan zijn, probeer weg te komen van deze plek. Wanneer u een picknickplaats kiest, moet u zorgvuldig de grond en de struiken onderzoeken - er mogen geen mierenhopen of espenbossen in de buurt zijn.

Als je in een bos of veld bent, kun je de aandacht trekken van veel bloedzuigende insecten, wat te doen als zelfs insectenwerende middelen niet helpen? Ga indien mogelijk naar een open heuvel - de wind zal de wolken van insecten wegblazen. Lukt dit niet, pluk dan alsem en maak een vuurtje door deze plant erin te gooien. Houd je bovenkleding over de rook en trek hem aan. Je kunt ook verse alsembladeren in je handen wrijven en ze aanraken op blootgestelde delen van het lichaam om de geur te doden.

Hoe zwelling van een insectenbeet te verwijderen?

image
image

Een mierenbeet is een injectie met mierenzuur, die niet kan worden geneutraliseerd met azijn, zoals sommige huisgenezers adviseren, maar met een alkali: zeep of bakpoeder. Bij meerdere beten kan een allergische reactie ontstaan, dus elke antihistaminicum moet worden ingenomen.

Een muggen- of muggenbeet jeukt door een bloedverdunner die bloeddorstige vrouwtjes injecteren als ze worden gebeten. Er ontwikkelt zich een lokale allergische reactie, waarvan de mate afhangt van de kenmerken van het organisme. Om jeuk en ontsteking snel te verlichten, moet u een lokaal anti-allergisch middel (Advantan, Ftorocort) of niet-steroïde anti-inflammatoire geneesmiddelen (Ketorol) gebruiken.

Eerste hulp bij een bijensteek (wesp)

image
image

Als je wordt gestoken door een bij, wesp, horzel of hommel, moet je eerst de angel verwijderen met een pincet of spijkers (in geen geval uitknijpen) en de wond onder stromend water afspoelen om zoveel mogelijk.gif"

Aanbevolen: