Ei-dag: Voorkomen En Regels

Inhoudsopgave:

Ei-dag: Voorkomen En Regels
Ei-dag: Voorkomen En Regels

Video: Ei-dag: Voorkomen En Regels

Video: Ei-dag: Voorkomen En Regels
Video: Wat er met je lichaam gebeurt wanneer je elke dag twee eieren begint te eten 2024, Mei
Anonim

Wat voor soort feestdagen zijn er niet in verschillende landen en steden. Mensen zetten festivals, maskerades en processies op om dieren, planten, voedsel en zelfs kledingstukken te eren. Egg Day is zo'n ongewone gastronomische vakantie.

Ei-dag: voorkomen en regels
Ei-dag: voorkomen en regels

Eieren zijn een van de meest populaire gerechten op elke tafel: in een dorp, een dorp of een grote metropool. Ze worden geëerd voor hun smaak en voordelen in verschillende landen van de wereld en in verschillende culturen.

Dit wordt mogelijk gemaakt door hun veelzijdigheid en de mogelijkheid om het te gebruiken als een op zichzelf staand product of in combinatie met andere ingrediënten van plantaardige en dierlijke oorsprong. Een belangrijke rol wordt gespeeld door de beschikbaarheid en kosten van eieren, evenals hun nuttige eigenschappen. Dit product bevat een licht verteerbaar eiwit; Het ei is een bron van veel vitamines en mineralen die nodig zijn om de gezondheid te behouden. Het belangrijkste is om niet meer dan een paar eieren per dag te consumeren.

De opkomst van een vakantie

In 1996 wezen de afgevaardigden van de International Egg Commission op een reguliere conferentie in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen op een aantal redenen voor het ontstaan van de Dag van het Ei. De creatie van een eiwitproduct en zijn derivaten voor deze vakantie werd gemakkelijk ondersteund door gewone burgers die ze eten, evenals eierproducenten. Tegelijkertijd besloot de commissie dat de dag waarop het ei wordt geëerd, elk jaar op de tweede vrijdag van oktober zal worden gehouden.

Traditioneel is het op deze dag gebruikelijk om culinaire programma's op televisie te vertonen, waar gerechten worden bereid waarvan het hoofdbestanddeel een ei is (roerei, gebakken eieren, omelet, roerei, gepocheerd, benedict, scramble, orsini, cocotte). Festivals en komische processies worden gehouden in de straten van steden, die in de regel eindigen op locaties waar enorme roerei en omeletten worden bereid voor de lokale bevolking en toeristen.

Op scholen, kleuterscholen, zelfs in sommige gezinnen, is het gebruikelijk om wedstrijden te houden, bijvoorbeeld voor de beste tekening, het beste recept, enz. Lezingen en seminars, liefdadigheidsevenementen, flashmobs en masterclasses vinden plaats in onderwijsinstellingen en in de open lucht.

Horecagelegenheden proberen hun bezoekers te verrassen met een speciaal geselecteerde menukaart met zeldzame recepten of creatieve namen en design.

Amerikanen brengen hulde aan dit eiwitproduct met de jaarlijkse viering van de Giant Omelet Day.

Interessante feiten

  • Volgens sommige rapporten zijn de inwoners van Japan de leiders in de consumptie van eieren.
  • Het jaarlijkse volume is meer dan 567 miljard eieren.
  • De grootste eieren ter wereld worden gelegd door struisvogels en de kleinste - door een kiwivogel.
  • Een struisvogelei is 24 keer zo groot als een gewoon kippenei en duurt ongeveer 2 uur om hard te koken.
  • Er is een ziekte geassocieerd met de angst voor eieren - ovofobie. Van de beroemdste persoonlijkheden die eraan werden blootgesteld, is de filmregisseur A. Hitchcock.
  • De kleur van de dooier heeft geen invloed op de voedingswaarde, maar geeft de voeding van de kip aan.
  • Troebel wit komt voor in verse eieren en transparant in oude.
  • Het record voor het aantal dooiers in één ei is vijf.

Aanbevolen: