De Regels Van Het Spel "duizend Voor Twee"

Inhoudsopgave:

De Regels Van Het Spel "duizend Voor Twee"
De Regels Van Het Spel "duizend Voor Twee"

Video: De Regels Van Het Spel "duizend Voor Twee"

Video: De Regels Van Het Spel
Video: Learn Colors Hello Kitty Dough with Ocean Tools and Cookie Molds Surprise Toys Kinder Eggs 2024, Mei
Anonim

Het kaartspel "Duizend" wordt zo genoemd omdat degene die 1000 punten heeft gescoord wint. Het kan gespeeld worden door twee, drie of vier. De regels veranderen niet, maar er zijn verschillen bij het omgaan met kaarten.

"Duizend" voor twee
"Duizend" voor twee

De regels van het spel "Duizend"

Dit spel behoort tot de categorie van voorkeur. Het is vergelijkbaar met "poker". Ze heeft 24 kaarten nodig - vanaf negen, daarna een aas. Elk van hen heeft een bepaalde denominatie van punten:

- 9 – 0;

- 10 - 10 punten;

- krik - 2;

- dame - 3;

- koning - 4;

- aas - 11 punten.

Daarnaast is het belangrijk om de scoreregel te kennen voor een combinatie (huwelijk) bestaande uit een koning en een koningin. Hun aantal hangt af van wat voor soort pak dit paar is. Als de schoppenkoning en de dame gevallen zijn, dan leert de speler 40 punten. De tamboerijnoptie is 80 waard; club verrijkt de speler met 60; en harten - met 100 punten. Een aashuwelijk (4 azen) is 200 punten waard.

"Duizend" voor twee

Als er twee spelers zijn, zijn er meerdere lay-outs mogelijk.

Eerste manier:

Elke "Duizend voor Twee" speler krijgt 10 kaarten en 4 worden in twee uitgedeeld - de afbeelding moet naar beneden "kijken" en onzichtbaar zijn voor de spelers. Wanneer het "bieden" begint, is de winnaar degene die de meeste punten heeft genoemd, die hij op zich neemt.

Daarna neemt hij 2 kaarten voor zichzelf van de ene stapel en vouwt hij 2 van zijn overbodige kaarten op de tweede stapel. Als hij er tijdens een kaartspel in slaagt om het aantal punten te scoren dat hij heeft aangekondigd of zelfs meer, dan wordt het aangekondigde aantal punten voor deze speler geregistreerd. Als hij minder punten heeft gescoord, dan noteert hij het aantal punten dat niet eerder was behaald dan het aangekondigde. De tweede schrijft zichzelf de punten op die hij kon verdienen met zijn steekpenningen en marges.

Tweede manier:

In een spel met drie spelers worden 21 kaarten gedeeld - 7 voor elk en 3 - op een aparte stapel, de buy-in. Als ik samen speel, gedraag ik me bijna hetzelfde. Kaarten worden gedeeld voor drie, de andere 3 - breng een koop tot stand, maar de derde stapel wordt niet gespeeld, maar slechts twee.

derde manier:

Kaarten worden uitgedeeld aan twee spelers zonder buy-in. Het is noodzakelijk in de loop van het spel, naar analogie met de "Dwaas", kaarten op te pakken van de overgebleven gemeenschappelijke stapel.

Spelvoortgang

Nadat de kaarten zijn gedeeld, en als er een buy-in is, begint het bieden ervoor. Ze worden gewonnen door degene die de meeste punten heeft aangekondigd, die hij op zich neemt om te scoren, de rest zegt "pas".

De maximale inzet kan gelijk zijn aan 300 punten. Het bestaat uit de som van alle kaarten (120) en punten voor marges.

Zoals hierboven vermeld, kan de winnaar van de veiling het spel verder regeren, hij neemt de buy-in. Als hij, nadat hij hem heeft gezien, beseft dat hij het aangegeven aantal punten niet zal kunnen behalen, kan hij dit zeggen en een boete krijgen die gelijk is aan het door hem aangekondigde tarief. De vijand krijgt 60 punten.

Nadat een van de spelers de eerste inzet heeft genomen, kan hij bij de tweede en volgende zetten een marge declareren. Hij krijgt het aantal punten voor deze combinatie en het recht om de troefkaart te noemen.

Tijdens een spel met twee spelers plaatsen spelers om de beurt een kaart. Degene die de hoogste van deze kaarten of de troefkaart heeft, neemt ze. Nu is het zijn beurt.

Wanneer het aantal punten voor een speler 880 bereikt, dan "zit hij op het vat". Hij krijgt 3 ronden zodat hij in één ervan meer dan 120 punten kan scoren, dan zal hij winnen. Als hij in 3 games niet is geslaagd, wordt hij bestraft met 120 punten en "vliegt" hij uit de loop.

Dit zijn de basisregels voor het spelen van 1000 voor twee kaarten. Er zijn spellen waarbij naast kaarten ook dobbelstenen worden gebruikt.

Aanbevolen: