Nieuwjaar Vieren In Rusland

Inhoudsopgave:

Nieuwjaar Vieren In Rusland
Nieuwjaar Vieren In Rusland

Video: Nieuwjaar Vieren In Rusland

Video: Nieuwjaar Vieren In Rusland
Video: Rusland viert 'Dag van de Overwinning' 2024, Mei
Anonim

Waar is het ongebruikelijk om de belangrijkste wintervakantie te ontmoeten en de nieuwjaarsvakantie door te brengen? We bieden vijf originele routes in ons land voor een onvergetelijke reis.

Petropavlovsk-Kamtsjatski
Petropavlovsk-Kamtsjatski

instructies:

Stap 1

Kamtsjatka

In Kamtsjatka ontmoet je het nieuwe jaar voor het hele land: het zal komen wanneer het nog maar 16.00 uur is in Moskou - drukte, rondrennen, laatste voorbereidingen. Een geweldig excuus om je vrienden te bellen en de vakantie minstens twee keer te vieren.

Winter Kamtsjatka is slechts een opslagplaats van indrukken. Hier, helemaal aan het einde van de wereld, kun je skiën of snowboarden en daarna ontspannen in de baden met warmwaterbronnen. Bijvoorbeeld in Paratunka, 30 km van Petropavlovsk-Kamchatsky. Iets verder - Malkinskiye-warmwaterbronnen, een van de meest favoriete recreatieplaatsen voor inwoners van Kamtsjatka. Je kunt niet zonder een bezoek aan vulkanen: je kunt met sneeuwscooters in 6-7 uur aan de voet van de Avachinskaya-vulkaan komen. En naar de beroemde Valley of Geysers moet je per helikopter vliegen. Dit plezier is niet goedkoop (ongeveer 30.000 roebel), maar als je besluit, wees er dan zeker van: dit is het beste nieuwjaarscadeau voor jezelf!

Advies: de gemakkelijkste manier is om een rondleiding langs de belangrijkste attracties van Kamtsjatka te kopen - ongeveer 50.000 roebel per persoon per week (plus een vlucht).

Stap 2

Kola-schiereiland

Het Kola-schiereiland met bevroren meren, glinsterende sneeuw en bergtoppen is een van de meest interessante plekken in Rusland. In de winter is er een poolnacht hier, het wordt vroeg donker, maar deze ongewone natuurlijke afbeelding heeft zijn eigen charme - het noorderlicht. Hem zien op oudejaarsavond is een waar sprookje.

Mensen gaan echter niet alleen naar het Kola-schiereiland om de nachtelijke hemel te zien. Hier kunt u het pittoreske dorpje Lovozero bezoeken (het wordt de hoofdstad van Russisch Lapland genoemd) en zien hoe de Sami, de inheemse bevolking van het Kola-schiereiland, leven. Ga op sneeuwscooters naar de heilige Seydozero, omringd door bergen, en bekijk op een van de rotsen het beeld van de legendarische reus Kuiva, over wie de Sami legendes schreven. Bezoek een rendierfokker en leer uit de eerste hand over het leven van nomaden.

Een geweldige optie voor romantici en degenen die wintervakanties willen doorbrengen weg van de bewoonde wereld.

Tip: de makkelijkste manier is om te overnachten op een van de campings in de uithoeken van het Kola-schiereiland. Tour met maaltijden, accommodatie en entertainment vanaf 15.000 roebel per dag per persoon (plus reis naar de geselecteerde camping).

Stap 3

Boerderij wandelingen

Niet ver van Moskou, in de regio Vladimir, ligt de Bogdarnya-boerderij, waar u meerdere dagen kunt doorbrengen in een gezellige dorpssfeer, de frisse lucht kunt inademen en kunt paardrijden. Daarnaast zijn er gastronomische masterclasses: de eigenaar van de boerderij, een Engelsman, John Kopiski, leert je persoonlijk hoe je uitstekende biefstukken bakt.

Een andere ongewone boerderij ligt in de regio Tver en wordt gerund door de Italiaan Pietro Mazza. Deze boerderij is gespecialiseerd in de productie van kazen op basis van recepten uit Calabrië. De boerderij heeft een stal en een pottenbakkerij, en gasten kunnen genieten van proeverijen van Italiaanse gerechten. U wordt aangeboden om te stoppen bij een herberg.

Tip: je kunt zelfs een dagtocht naar beide boerderijen maken - alleen of via een reisbureau (vergeet je bezoek niet te boeken). De kosten van levensonderhoud zijn vanaf 3.000 roebel per tweepersoonskamer per dag. Masterclass - vanaf 1.500 roebel.

Stap 4

Khakassia

Waar je echt een echte winter kunt voelen met heldere ijzige dagen en donzige sneeuwbanken, is in Khakassia. Begin uw reis naar het hart van Siberië met een bezoek aan het Shushenskoye Museum-Reserve. Shushenskoye is een etnografisch complex verspreid over 16 hectare (www.shush.ru).

Een andere lokale attractie is de Sayano-Shushenskaya HPP. Als onderdeel van de nieuwjaarstochten worden hier ook excursies georganiseerd en de indrukken van de enorme werkende dam zijn lang genoeg.

In de winter kunt u de Salbyk-grafheuvel zien, waar oude gebouwen gemaakt van gigantische stenen bewaard zijn gebleven, en de Tuimsky-depressie is een unieke stenen kloof waarvan de omtrek een kilometer bereikt.

Advies: de kosten van een tour van 4-5 dagen zijn vanaf 10.000 roebel (plus reiskosten naar Khakassia).

Stap 5

Adygea

Het panorama van de Kaukasische toppen, kloven en watervallen - dit alles is de unieke Adygea. Als u hier op nieuwjaarsdag aankomt, kunt u niet stilzitten. Probeer op zijn minst speleologie - de doorgang van de grotten, waarvoor geen speciale voorbereiding vereist is.

Vanaf de observatieplatforms van het Lagonaki-plateau, gelegen in het Kaukasische biosfeerreservaat, opent een prachtig uitzicht op de omliggende toppen, en in de buurt zijn er de Azish-Tau-skipistes. Op een dag kun je een wandeling maken langs de kloof en de watervallen bewonderen met romantische namen als Heart of Rufabgo en Baby. De Grand Granite Canyon, een van de natuurlijke wonderen van Adygea, evenals thermale bronnen die zich vullen met energie, mogen niet worden gemist.

Advies: de kosten van een wekelijkse tour bedragen ongeveer 30.000 roebel (plus tickets).

Aanbevolen: