Hoe Het Nieuwe Jaar In Afrika Te Vieren

Inhoudsopgave:

Hoe Het Nieuwe Jaar In Afrika Te Vieren
Hoe Het Nieuwe Jaar In Afrika Te Vieren

Video: Hoe Het Nieuwe Jaar In Afrika Te Vieren

Video: Hoe Het Nieuwe Jaar In Afrika Te Vieren
Video: Hoe werkt het brein van Laurent en andere slimmeriken? | UITGEZOCHT #12 2024, Maart
Anonim

Afrikaanse nieuwjaarsrituelen behouden hun oorspronkelijke onlosmakelijke band met dieren in het wild en zijn nauw verweven met de huidige realiteit en moderne problemen. Het is hier dat de viering van het nieuwe jaar heel duidelijk wordt gerealiseerd en geen conventioneel geaccepteerde datum is.

Hoe het nieuwe jaar in Afrika te vieren
Hoe het nieuwe jaar in Afrika te vieren

instructies:

Stap 1

Stel je bij het plannen van je nieuwjaarsreis naar dit mysterieuze continent voor dat je hebt besloten om deze magische vakantie in zijn geografische thuisland te vieren. Het nieuwe jaar werd gevierd in het oude Egypte. Daar werd ook een kalender gemaakt, waarin er een onlosmakelijk verband was tussen de overstroming van de Nijl en het begin van het jaar. Eind september verzadigde de rivier de nabijgelegen vlaktes met vruchtbaar slib en zorgde voor leven voor de bevolking.

Stap 2

Vier het nieuwe jaar in overeenstemming met de tradities van de lokale culturen. Het is veelbetekenend dat zelfs in Afrika een boom is versierd voor het nieuwe jaar. Hier symboliseert het de Tree of Life, en eenvoudige versieringen zijn niets meer dan de vruchten die een persoon het komende jaar hoopt te verzamelen. Meestal kleden Afrikanen palmbomen aan. In Oeganda wordt een boomachtige jeneverbes beschouwd als een nieuwjaarsboom.

Stap 3

Vier het nieuwe jaar in Kenia en Tanzania, al moet je daarvoor wel op zee zijn. Maar midden in de Afrikaanse zomer kun je gewoon niet zonder constante wassingen. De overvloed aan excursies, een verscheidenheid aan recreatieve activiteiten en reizen zal aan al uw verwachtingen voldoen.

Stap 4

Wens elkaar in Soedan een Gelukkig Nieuwjaar en wens jullie veel succes bij het zoeken naar de groene noot, een symbool van nieuw leven, groei en welvaart. Volgens buurtbewoners brengt hij geluk. En zodat het iedereen vindt, zijn er noten verspreid over de straten.

Stap 5

Bezoek Tunesië - een geweldige plek om het nieuwe jaar te vieren. Als je er in de laatste week van december naartoe gaat, kun je getuige zijn van het spectaculaire traditionele Sahara-festival. Deze kleurrijke vakantie trekt tot 50 duizend toeschouwers en is getimed op de dadeloogst. Nomaden treden trots op op kamelen en paarden, dansen, jongleren met geweren en herscheppen de oude gebruiken van Tunesië. Al deze evenementen die plaatsvinden in Duse, een kleine oase, zijn helemaal gratis en interessant.

Aanbevolen: