Wat Is "Festival Van Festivals"

Wat Is "Festival Van Festivals"
Wat Is "Festival Van Festivals"

Video: Wat Is "Festival Van Festivals"

Video: Wat Is
Video: Live Lessons for IELTS Speaking Practice: Topic of Festivals 2024, April
Anonim

Het Festival of Festivals is een internationaal fictiefilmfestival dat jaarlijks van 23-29 juni in St. Petersburg wordt gehouden. In 2000 classificeerde het stadsbestuur het als een van de belangrijkste culturele evenementen in de stad.

Wat
Wat

Het eerste internationale filmfestival vond plaats in 1993. In het kader daarvan werden films vertoond in de bioscopen "Coliseum", "Aurora", "Ruslan" (Pushkin) en "Spartak". Het evenement was verdeeld in drie categorieën: "Festival of Festivals", "Unknown Lenfilm" en "New Cinema of St. Petersburg".

Op het festivalprogramma stonden binnen- en buitenlandse films. Het Amerikaanse avant-gardeprogramma van producer Abigail Child was volgens veel journalisten erg interessant. Velen waren vooral geïnteresseerd in haar laatste sectie, getiteld "Sex and Sex", met onder meer de film "Song of Love" van toneelschrijver Jean Genet. Ook op het festival vond de première plaats van de komedie "Captives of Fortune", geregisseerd door Maxim Pezhemsky, de film "Nicotine" werd vertoond, die een zeer controversiële beoordeling kreeg van journalisten en filmcritici.

De oprichters van het International Fiction Film Festival zijn: het Ministerie van Cultuur van de Russische Federatie; Lenfilm-studio"; Comité voor Cultuur van St. Petersburg; Publieke organisatie "St. Petersburg" Festival of Festivals ".

Het programma van het filmfestival omvat de volgende onderdelen: "Festival of Festivals" - het organiseren van de vertoning van de beste speelfilms die deelnemers en prijswinnaars zijn van International Film Festivals; "Short Film" - vertoningen van korte en animatiefilms door beginnende regisseurs uit verschillende landen; "New Cinema of Russia" - de nieuwste Russische fictiefilms; "Retrospectieven" en "Speciale vertoningen".

De prijzen van het festival zijn: Grand Prix "Golden Griffin" - een foto die de meeste lof kreeg van gasten en deelnemers aan het festival; De Zilveren Griffioen is de Publieksprijs; The Bronze Griffin - bekroond voor de beste experimentele film; "De prijs van de stad St. Petersburg" wordt toegekend aan een genomineerde voor zijn creatieve bijdrage aan de ontwikkeling van de wereldcinema en actief werk op het gebied van internationale, culturele samenwerking; “Prijs voor creatieve ondersteuning voor hen. Nikolay Ovsyannikov "wordt toegekend voor het beste debuut; prijs "For Talent and Popular Recognition" en "Prize of the Directorate" - voor de beste selectie films. Prijswinnaars worden gekozen door een stemming van het publiek en de jury.

In 2012 vindt het festival plaats van 23.06.2012 tot 29.06.2012. De locaties zijn de bioscoopcentra van St. Petersburg: Rodina, Dom Kino; Cultureel Centrum "Cascade", Centrum voor Hedendaagse Kunst. Kurjochin.

Aanbevolen: