Wat Is Het Festival "Keizerlijke Tuinen Van Rusland"

Inhoudsopgave:

Wat Is Het Festival "Keizerlijke Tuinen Van Rusland"
Wat Is Het Festival "Keizerlijke Tuinen Van Rusland"

Video: Wat Is Het Festival "Keizerlijke Tuinen Van Rusland"

Video: Wat Is Het Festival
Video: Эдди Хантингтон - U.S.S.R. (Дискотека 80-х, Авторадио, 2013) 2024, April
Anonim

Op 8 juni 2012 opende het V International Landscape Festival "Imperial Gardens of Russia" in St. Petersburg, opgericht door het Russisch Museum om de tradities van tuinkunst nieuw leven in te blazen en de publieke belangstelling voor historische gebieden te ontwikkelen. Traditioneel vindt het plaats in het Mikhailovsky-park, dat samen met de zomer- en technische tuinen deel uitmaakt van het wereldberoemde architecturale en artistieke ensemble van het Russisch Museum.

Wat is een festival?
Wat is een festival?

instructies:

Stap 1

Het jaarlijkse internationale festival "Imperial Gardens of Russia" wordt sinds 2008 in St. Petersburg gehouden en wordt nu steeds populairder. De deelnemers - Russische en buitenlandse landschapsbureaus - presenteren hun composities in het kader van het aangewezen thema. De jury bestaat uit internationale experts, bekende Russische en buitenlandse landschapsontwerpers en architecten.

Stap 2

Het eerste festival werd gehouden onder het beschermheerschap van Hare Koninklijke Hoogheid de Prinses van Kent. De deelnemers presenteerden werken aan hun eigen project. Volgende onderwerpen - "Labyrinth-Ornament-Symbol" - 2009, "Franse tuin aan de oevers van de Neva" - 2010, "Italiaanse middag" - 2011.

Stap 3

Het 5e festival was gewijd aan de 1150e verjaardag van de geboorte van de Russische staat en de 200e verjaardag van de patriottische oorlog. Het onderwerp "Waar begint het moederland …" werd voorgesteld. De deelnemers moesten het in hun composities weerspiegelen door de geschiedenis van de ontwikkeling van Russische tuinen. Dit jaar namen ontwerpers uit Groot-Brittannië, Frankrijk, Duitsland, Tsjechië, Wit-Rusland, Russische steden en musea - reservaten van St. Petersburg deel aan het festival. Verschillende thematische secties werden voorgesteld - het oude Rusland en het Russische sprookje, adellijke landgoederen, keizerlijke residenties. De meeste projecten waren samenwerkingsprojecten.

Stap 4

Een groot Russisch-Frans project is opgedragen aan de eerste hoofdarchitect van Sint-Petersburg, Jean-Baptiste Alexander Leblond, die deelnam aan de bouw en decoratie van het Zomerpaleis van Peter de Grote, Peterhof en Strelna.

Stap 5

De compositie "Imperial Monograms" is een gezamenlijk werk van ontwerpers uit Peterhof, Tsarskoye Selo, Gatchina, Pavlovsk en het Russisch Museum. Met behulp van archiefmateriaal konden ze een bloementuin creëren in de vorm van het wapen van het Russische rijk, dat zich eerder voor het gebouw van het St. Petersburg Forestry Institute bevond. Het is de bedoeling dat het na het einde van het festival zal worden verplaatst naar zijn historische plek. Museum-landgoed "Maryino" presenteerde een landschapscompositie "Hussar Ballad", gewijd aan de 200ste verjaardag van de patriottische oorlog.

Stap 6

Ook het buiten competitieprogramma van het festival bleek divers te zijn: masterclasses in origami, papierplastic, aardewerk, een volksliedconcert, een avondje romantiek en een fanfareconcert.

Aanbevolen: