Hoe Het Nieuwe Jaar In Frankrijk Te Vieren?

Inhoudsopgave:

Hoe Het Nieuwe Jaar In Frankrijk Te Vieren?
Hoe Het Nieuwe Jaar In Frankrijk Te Vieren?

Video: Hoe Het Nieuwe Jaar In Frankrijk Te Vieren?

Video: Hoe Het Nieuwe Jaar In Frankrijk Te Vieren?
Video: Met de elektrische auto naar Italië, lukt het zonder er bij na te denken? | ANWB Autotest 2024, April
Anonim

Als je zo'n magisch land als Frankrijk hebt gekozen om het nieuwe jaar te vieren, dan moet je je gewoon in de oudejaarstradities storten en een tijdje een echte Fransman worden. Parijs is een stad die de sfeer van heel Frankrijk perfect weergeeft. Talrijke lichten en verlichting passen zowel bij een romantische reis als bij een magisch familiefeest. De stad in de tijd van het nieuwe jaar wordt fabelachtig mooi en helder.

Hoe het nieuwe jaar in Frankrijk te vieren?
Hoe het nieuwe jaar in Frankrijk te vieren?

instructies:

Stap 1

Om te beginnen is de sfeer van het nieuwe jaar in de plaats waar je verblijft belangrijk. Kies een kamer met een open haard voor de volledige Franse ervaring. Laat de kinderen hun schoenen aantrekken bij de open haard. Dit is precies wat Franse kinderen doen, wachtend op de komst van Peer Noel, de Franse kerstman. Ook zal de geest van het nieuwe jaar je een takje maretak aan de voordeur brengen. De Fransen geloven dat ze het komende jaar veel geluk zal brengen.

Stap 2

En laten we het nu hebben over evenementen en activiteiten die in geen geval mogen worden gemist tijdens de nieuwjaarsvakantie in Frankrijk. Dus, nieuwjaar - de Fransen beschouwen dit niet als een gezinsvakantie (kerst neemt deze rol op zich), dus u kunt beter een tafel in een restaurant of café dichter bij luidruchtige bedrijven. Op de hoofddag van het jaar of in het Frans Le jour de l'an wordt een chique feestmaal en natuurlijk champagne geaccepteerd. Maar eten is niet het belangrijkste. Na middernacht zijn er in verschillende delen van Parijs feestelijke optredens. Je kunt er ook genieten van prachtig vuurwerk en dansen. In Frankrijk dansen alleen luie mensen niet op nieuwjaar. Het festival duurt tot in de vroege ochtend, dus je hebt tijd om te dansen en de rijke verlichting te bewonderen. Vooral mooi op oudejaarsavond zijn de enorme winkels van Parijs (Galeries Lafayette, Printsam), Place Vendôme, Avenue Champs Elysees, Rue Mouffetard en natuurlijk de kathedraal Notre Dame de Paris, waar de belangrijkste nieuwjaarsboom staat.

Stap 3

Als je een onbezorgde magische sfeer wilt, dan is de openluchtkermis iets voor jou. Er is alles, van peperkoek en warme glühwein tot souvenirs en sieraden. Je vindt kermissen op de Champs Elysees en in Santa's Village.

Stap 4

Liefhebbers van actieve recreatie zullen veel plezier beleven aan schaatsen. De beste ijsbanen in Parijs bieden u gratis ijs en schaatsen voor kinderen. U kunt ook gaan sleeën op de ijsbaan in de buurt van Hotel de Ville.

Stap 5

Als je alle magie van de vakantie wilt voelen, bezoek dan de Notre Dame de Paris, de magie van het orgelgeluid zal de helderste gevoelens in je opwekken, je zult niet onverschillig blijven.

Stap 6

Nou, wat een vakantie in Frankrijk zonder New Year's Disneyland! Thema-decoraties en attracties brengen je terug naar je kindertijd, wat de geest van het nieuwe jaar zal versterken. Dit nieuwe jaar zul je nooit vergeten!

Aanbevolen: