Hoe Te Ontspannen Met Kerstmis

Inhoudsopgave:

Hoe Te Ontspannen Met Kerstmis
Hoe Te Ontspannen Met Kerstmis

Video: Hoe Te Ontspannen Met Kerstmis

Video: Hoe Te Ontspannen Met Kerstmis
Video: Tips voor een ontspannen Kerst | ThuisOntspannen 2024, April
Anonim

Over de hele wereld worden nieuwjaarsvakanties verwacht en geliefd. Rijkelijk versierde kerstbomen, cadeaus, gasten ontmoeten, een reeks feestelijke evenementen. Maar na een tijdje komt vermoeidheid voort uit levendige indrukken, een caleidoscoop van culinaire hoogstandjes en bezoeken. De komende kerst kan op een heel andere manier gevierd worden, rustiger en rustiger, in de geest van oude familietradities. Of ga ergens heen om van uw vakantie te genieten op een onbekende maar aantrekkelijke plek.

Hoe te ontspannen met Kerstmis
Hoe te ontspannen met Kerstmis

instructies:

Stap 1

Vul de kerstboom, die waarschijnlijk nog in je huis staat, aan met typische kerstattributen: beeldjes met afbeeldingen van engelen en een grote ster van Bethlehem. Als je het niet weet, bestudeer dan een bijbelverhaal (hier is bijvoorbeeld het verhaal van de geboorte van Christus van toepassing) en probeer samen met de kinderen een theatervoorstelling - kerststal - met dit plot te bedenken.

Stap 2

Haal kleine symbolische cadeaus en snoepjes op voor volwassenen en kinderen. Ze kunnen onder een kussen voor kinderen worden gelegd of, zoals nu in veel gezinnen gebruikelijk is, worden opgevouwen tot voorgenaaide tassen of sokken, laarzen. Bereid twaalf vleesloze maaltijden die meestal worden geserveerd tijdens het kerstdiner. En de volgende ochtend serveert u heerlijke vleesgerechten, gebakjes, etc.

Stap 3

U kunt een feestelijke dienst bijwonen, kaarsen aansteken voor de gezondheid van al uw familieleden.

Stap 4

Probeer kerstwaarzeggerij met kinderen of jongeren. Er zijn er veel en je kunt gemakkelijk een beschrijving van de beroemdste vinden op internet of in de literatuur.

Stap 5

Als je met kerst op grotere schaal wilt ontspannen en niet thuis, is dit ook goed te doen, zeker als je geen financiële problemen hebt.

Stap 6

Het is interessant om Kerstmis te vieren in het Russische noorden, op het Kola-schiereiland, in het noordpoolgebied. Daar heb je de mogelijkheid om sneeuwscooters te rijden, kennis te maken met de cultuur van de Sami - de inheemse bewoners van Lapland, deel te nemen aan ijsvissen, heerlijke rendiergerechten te proeven. En als je geluk hebt, zie je het echte noorderlicht.

Stap 7

Ook in Finland, Noorwegen, Zweden, Oostenrijk en de Baltische staten zijn wintervakanties goed georganiseerd. In deze landen vind je uitstekende skigebieden, waterparken, kuuroorden en meer.

Stap 8

In Zwitserland kunt u het beroemde kerstboom- en verlichtingsfestival bezoeken. Uitstekende composities worden uitgevoerd door getalenteerde ontwerpers uit heel Europa, dus er is iets te zien. Tegelijkertijd is de kerstmarkt open, waar handelsbedrijven van over de hele wereld komen, en ook Zwitserse ambachtslieden hun producten tentoonstellen.

Stap 9

Als de kou je op dit moment niet aanspreekt, ga dan naar een warm land. Op Tahiti bijvoorbeeld. In dit land vindt het Tiare Flower Festival plaats. Over het algemeen zie je alle oproer van bloeiende tropische planten. Zoals in Cuba, waar in deze tijd van het jaar veel soorten orchideeën bloeien. Er zijn er meer dan 25 duizend op dit eiland! En ook roze flamingo's en enorme vlinders. Dit land heeft trouwens de schoonste stranden ter wereld, dus je kunt er met plezier genieten van het warme zand.

Stap 10

Een ander bloemenfestival op eerste kerstdag wordt gehouden in de Verenigde Staten. Dit is het beroemde Rozentoernooi, dat voor het eerst werd gehouden in 1890 in Pasadena. Een rel van uitstekende bloemen, een kleurrijke processie, de Koningin der Rozen - je zult veel indrukken van deze reis verzamelen.

Stap 11

En heel exotisch wacht 6 januari op je in Jamaica. Op deze dag wordt hier Onafhankelijkheidsdag gevierd, is er een kleurrijke carnavalsoptocht in verkleedkleding onder de melodieën van nationale muziek, worden oude Afrikaanse rituelen gehouden.

Stap 12

Natuurlijk lijken deze evenementen in niets op onze kerst. Maar als u tegenwoordig op deze manier wilt ontspannen, dan zijn levendige indrukken en lange herinneringen voor u klaar.

Aanbevolen: