Hoe U Uw Gasten Kunt Entertainen Met Kerstmis

Inhoudsopgave:

Hoe U Uw Gasten Kunt Entertainen Met Kerstmis
Hoe U Uw Gasten Kunt Entertainen Met Kerstmis

Video: Hoe U Uw Gasten Kunt Entertainen Met Kerstmis

Video: Hoe U Uw Gasten Kunt Entertainen Met Kerstmis
Video: Thuis: 7 kerstfeesten die we nooit zullen vergeten 2024, April
Anonim

In de hoek staat een kerstboom te glinsteren, op tafel staat een overvloed aan kerstsalades en vleesgerechten. Veel van de lekkernijen zijn al gegeten, cadeautjes zijn uitgedeeld en er is al veel geurige heerlijke glühwein gedronken. Steeds vaker breken gesprekken over het dagelijks leven, werk uit aan tafel en daarom is het tijd om gasten te herinneren aan de magie van deze nacht - de nacht voor Kerstmis. De beste manier om dit te doen is door een waarzeggerij te houden. Het is geen toeval dat er een groot aantal waarzeggerijen zijn, bedoeld om de sluier op te lichten over wat het komende jaar heeft voorbereid.

Hoe u uw gasten kunt entertainen met Kerstmis
Hoe u uw gasten kunt entertainen met Kerstmis

Noodzakelijk

  • Voor waarzeggerij door de schaduw
  • - kaars;
  • - metalen dienblad;
  • -lucifers of aansteker;
  • - krant.
  • Voor waarzeggerij met was en melk
  • - schotel;
  • - melk;
  • - was.
  • Voor waarzeggerij door een log
  • - Vakantie huis;
  • - houtstapel.

instructies:

Stap 1

Schaduwwaarzeggerij Geef elke gast een vel krantenpapier. Laat alle aanwezigen willekeurig hun bladeren verkreukelen, mentaal een wens doen - om erachter te komen wat het pasgeboren jaar voor hen heeft voorbereid. Begin je waarzeggerij. Plaats hiervoor het dienblad tegen de muur, die als een soort scherm zal dienen. Leg het verkreukelde stuk papier van de gast erop en steek het in brand. Nadat het is opgebrand, plaats je een kaars achter het dienblad zodat de schaduw van het verbrande papier op de muur valt. Door de configuratie van de schaduw kan men beoordelen wat de eigenaar van het stuk papier het komende jaar te wachten staat. Toon bij het interpreteren van het resultaat verbeeldingskracht en vertrouw op je intuïtie.

Stap 2

Waarzeggerij in was en melk Maak een schotel, wat melk en natuurlijke was. Giet melk in een schoteltje, smelt voorzichtig de was (dit doe je in een eetlepel door er een stukje was in te doen en een kaars boven de vlam te houden) en begin te raden. Stel hardop of in gedachten een vraag over de toekomst van het nieuwe jaar en giet dan de was in de melk. Ga daarna verder met het interpreteren van het resultaat. Als de was een figuur vormde die op een kruis leek, dan betekent dit ziekte, een krans - een op handen zijnd huwelijk, een dier - een kwaaddoener. Laat elke gast de waarzeggerij herhalen (zorg ervoor dat u was uit de berekening inslaat zodat er genoeg is voor iedereen), interpreteer met behulp van de aanwezigen het resultaat. De tijd zal voorbij vliegen.

Stap 3

Waarzeggerij op een logboek Als u de stad uit bent en er zijn ongetrouwde meisjes onder uw gasten, lees dan fortuinen op een logboek. Laat iedereen naar de schuur gaan en in het donker een stuk hout uitzoeken. Nadat een stuk hout het huis is binnengebracht, wordt het beoordeeld op hoe de toekomstige echtgenoot van de waarzegger eruit zal zien. Als de schors glad en dun is op de stam, maar zelf gelijk is, zal de toekomstige echtgenoot mooi en jong zijn. Een stuk hout met geschilde bast duidt op de armoede van de toekomstige echtgenoot, maar als de bast dik en ruw is, zal de huwelijkspartner er niet goed uitzien. Een gebarsten logboek waarschuwt voor de gevorderde jaren van de aanstaande pasgetrouwde, en een knoestige - voor de vruchtbaarheid van toekomstige echtgenoten. Elke tak op zo'n boomstam zal "vertellen" over het kleine leven dat de echtgenoten ter wereld zullen brengen.

Aanbevolen: