Hoe Een Vuurpot Aan Te Steken?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Vuurpot Aan Te Steken?
Hoe Een Vuurpot Aan Te Steken?

Video: Hoe Een Vuurpot Aan Te Steken?

Video: Hoe Een Vuurpot Aan Te Steken?
Video: hoe maak je vuur 2024, Mei
Anonim

De zomermaanden zijn niet alleen een tijd voor vakanties, maar ook voor openluchtrecreatie. Dit gaat meestal gepaard met barbecueën of barbecueën. Maar zelfs voor sommige mensen met ervaring is het aansteken van een vuur in een barbecue moeilijk. In feite is er niets moeilijks in deze kwestie. Het is voldoende om slechts een paar basispunten te onthouden.

Hoe een vuurpot aan te steken?
Hoe een vuurpot aan te steken?

Noodzakelijk

  • - barbecue;
  • - haard voor vuur;
  • - papier;
  • - vloeistof voor ontsteking;
  • - gasbrander.

instructies:

Stap 1

In al zijn variaties is de vuurpot een metalen doos. Het is goed als er ook een speciale vuurhaard bij de barbecue wordt geleverd - een kleine container met gaten voor ontsteking. Dit zal het u gemakkelijker maken. Als laatste redmiddel kun je het helemaal zonder doen. Je kunt het ook zelf maken uit een groot blik, waarvan je het deksel en de bodem moet verwijderen en gaten in de muren moet maken. Zet het vuur in de barbecue, leg papier op de bodem van het vuur en leg er kleine stukjes speciale houtskool voor op de barbecue of kleine frietjes op. Steek het papier aan door de gaatjes in de haard. In het ideale geval zal het vuur onmiddellijk ontbranden. Wanneer het vuur zich van papier naar steenkool verspreidt en het ontsteekt, verwijder dan de haard. Doe dit voorzichtig, want het vuur verwarmt de pot.

Stap 2

Als houtskool of houtsnippers niet ontbranden, kunt u een aanstekervloeistof gebruiken. Koop het van tevoren in de winkel. Kijk goed om de aanwezigheid van een open vlam bij u in de buurt uit te sluiten, zodat de vloeistof niet vlam vat en een explosie optreedt. Spuit de vloeistof voorzichtig over de kolen. Meestal heeft 500 gram steenkool ongeveer 70 milliliter nodig om te ontbranden. Voedsel kan onaangenaam worden als het in grotere hoeveelheden wordt gebruikt. Vouw vervolgens de houtskool tot een kleine piramide. Breng er een brandende lucifer bij. Als je wilt, kun je de haard gebruiken bij het stoken met vloeistof, maar dit is meestal niet nodig.

Stap 3

Als je de barbecue in de wind aansteekt, kan dit voorkomen dat het vuur ontsteekt. Probeer een draagbaar spuitpistool te gebruiken. Houd het aan totdat de houtskool begint te branden. In dit geval zal de wind het vuur niet meteen uitblazen. Neem veiligheidsrichtlijnen in acht bij het gebruik van deze methode. Het is ook beter om de houtskool met vloeistof te besprenkelen. Dit zal de verbranding versnellen.

Aanbevolen: