Hoe Maak Je Een Vuurpot Van Afvalmateriaal

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Vuurpot Van Afvalmateriaal
Hoe Maak Je Een Vuurpot Van Afvalmateriaal

Video: Hoe Maak Je Een Vuurpot Van Afvalmateriaal

Video: Hoe Maak Je Een Vuurpot Van Afvalmateriaal
Video: Hoe had ik niet gedacht van.... Doe het zelf! 2024, April
Anonim

Buitenrecreatie is niet meer weg te denken zonder sappige barbecue, gegrilde groenten of gewoon proosten op een open vuur. Maar wat een teleurstelling kan de situatie zijn als er op het juiste moment geen barbecue bij de hand is. In plaats van boos te worden, moet je het bekende principe onthouden - de noodzaak van uitvinding is sluwheid.

Vuurkorf doe het zelf
Vuurkorf doe het zelf

Brazier van spiesjes

De eenvoudigste manier om snel een vuurpot te bouwen, is door deze te maken met gratis spiesen. Dit vereist producten met ringen aan de uiteinden. Vier spiesen worden in de grond gestoken zodat de afstand ertussen een vierkant vormt. De afstand tussen de basissen moet iets minder zijn dan de lengte van de spiesen zelf.

Vervolgens worden twee spiesen parallel aan elkaar door de ringen geregen. Dit ontwerp is zeer geschikt voor kebabs, maar het grillrooster is mogelijk niet bestand tegen. Als spiesen niet genoeg zijn, kunnen rechte en sterke takken worden gebruikt in plaats van horizontale staven.

Het grootste nadeel van het ontwerp is dat het vuur erin zich niet aan de zijkanten verbergt, dus het duurt langer dan normaal om een kebab in zo'n grill te bakken.

Vuurkorf in de pit

Als de tijd het toelaat, kan de grill worden uitgegraven. Hiervoor is een zeer kleine inkeping in de grond nodig, ongeveer een halve meter diep.

Het koken van kebabs in zo'n grill kost veel minder tijd, omdat de hitte van de vlam doelbewust het vlees zal beïnvloeden. Voor het gemak kan de vuurpot worden bekleed met stenen langs de randen voor een solide installatie van spiesen.

Vuurpot uit logboeken

Voor recreatie in het bos is het beter en sneller om een vuurpot van boomstammen te bouwen. Er zijn twee stammen van ongeveer dezelfde grootte nodig om parallel aan elkaar te leggen. Dit ontwerp beperkt en houdt tegelijkertijd de vlam vast en dient tegelijkertijd als een standaard voor spiesen. Een vergelijkbare structuur kan worden gebouwd van stenen of bakstenen.

Aanbevolen: